Motorer og kjøreegenskaper

BMW har gjort en grundig jobb med 1-serie, som kan friste med fine kjøreegenskaper. I starten kan man velge blant fire motorer.

Publisert
Sist oppdatert

Det som er aller mest interessant med nye 1-serie, er drivlinjen. 1-serie blir nemlig den eneste bilen i kompaktklassen som kan skilte med bakhjulsdrift. Dermed kan forhjulene konsentrere seg helt og fullt om styring, noe som er et godt utgangspunkt for sportslige kjøreegenskaper.

Dessuten har bakhjulsdriften medvirket til at BMW har klart å plassere hele 50 prosent av vekten på bakakselen, noe som i sin tur gir grunnlag for god balanse ved svingkjøring. BMW har i tillegg gitt 1-serie en uvanlig lang akselavstand, 266 centimeter, noe som gjenspeiles i de korte fremre overhenget.

Ekte kjøreglede

Dermed var vi ikke spesielt overrasket over at 1-serie kjører godt - for det gjør den. Bilen er blant annet svært svingvillig. Samtidig er den godt balansert, noe som i kombinasjon med et sportslig hjuloppheng gir svært godt veggrep. Svært få konkurrenter, om noen, leverer samme grad av kjøreglede som denne bilen makter.

Samtidig er 1-serie svært retningsstabil, noe som blant annet gjør seg utslag i høye hastigheter. For eksempel stortrives den lille bilen i 200 kilometer i timen, noe som overhodet ikke er noen selvfølge i kompaktklassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.