Motorer og priser

Prisene virker greie, men det er ekstrautstyrsprisene som overrasker.

Publisert
Sist oppdatert

De kommer fort ekstraregninger på 20-30.000 kroner for at mellomklassebilen skal være utstyrt til nybilkjøperens smak og behov. Det blir også mer vanlig og betydelig enklere å spesifisere bilene etter behov. Derfor er ekstrautstyrsprisene blitt viktigere i konkurransen. Det har Volkswagen tatt konsekvensen av, og deler av ekstrautstyrslisten er hyggelig priset. Det beste eksempelet er komfortpakken bestående av 16-tommers lettmetallfelger (rettet fra 17-tommers), multifunksjonsratt, stor kjørecomputer og to soners klimaanlegg til 6.900 kroner.

Tidligere har vi nevnt spesielt ekstrautstyr tilgjengelig på Passat, og listen kan gjøres lenger. Setevarme i bakseter, integrert garasjeportåpner, oppvarmet frontrute, automatisk bakkestarthjelp, 230 volt-uttak i baksetet og parkeringsvarmer kompletterer en spennende bil som hever nivået i vanlig mellomklasse.

Liten og billig

Den billigste Passaten dukker opp med en 1,6-liter som yter 102 hestekrefter. Den tipper vi de fleste vil hoppe over, og den var ikke tilgjengelig for oss til prøvekjøring. Derimot var det en annen 1,6-liter som vi fikk testet, den på 115 hestekrefter. Den starter på 277.000 kroner, hvilket betyr at du både kan gå opp i utstyrsnivå eller legge til mye ekstrautstyr før 300.000 kroner passeres. Selv med automatgir ligger denne bilen under 300.000 kroner. Vi kjørte den med sekstrinns manuell girkasse, og selv om den oppleves puslete på motorveien er den ivrig og sprek nok for de med moderate krav til forbikjøringsressurser. I Passat må denne motoren presses mer enn i mindre biler, og høyt turtall med dertil hørende lydnivå må aksepteres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer