Motorer og priser

Prisene går opp med alt det nye utstyret, motorene får fortsatt tillit og utvalget er som tidligere.

Publisert
Sist oppdatert
Motorer og priser

Sikrere RAV4

 1. Store bilder!
 2. Motorer og priser


Toyota er tydeligvis fornøyd med jobben dagens motorer gjør. Det dreier seg først og fremst om to tolitere som foretrekker enten bensin eller diesel. Bensinutgaven yter 150 hestekrefter og leverer 150 Newtonmeter (Nm) ved 4.000 o/min. Dieselmotoren yter 116 hestekrefter og 250 Nm ved 1.800 o/min. Dieselmotoren blir heller ikke nå tilgjengelig med automatgir.

Autorisert tukling

Bortsett fra nyheten om at bensinmotoren på to liter nå klarer Euro 4 kravet, var det lite nytt på motorsiden. Kanskje bortsett fra at den norske importøren kunne fortelle at de nå vil tilby elektronisk trimming i ordnede former. Den lille databrikken som skal til vil bli tilgjengelig fra delelageret, og verkstedet kan montere det som skal til forutsatt at bilen blir utstyrt med de riktige papirene og dermed også avgiftene som følger med økt effekt.

4X2

Prisen stiger i forbindelse med det økte standardutstyret, størst er økningen på dieselvarianten. Den øker med 30.000 kroner og starter nå på 339.900 kroner. Billigste, eller rettere nest billigste, bensinvariant øker med 20.000 kroner, og starter nå på 329.900 kroner.

Aller billigst er nemlig en lite attraktiv variant med 1,8-liters motor og kun forhjulsdrift. Den koster 298.200 kroner, og mangler en del sikkerhetsutstyr som modellene med toliters motorer har. For eksempel er ikke stabilitetssystem standard.

Sport for færre kroner

Motorer og priser


RAV4 kommer i to utstyrsvarianter der Sport er det gjeveste. Grunnmodellen får utover det vi har nevnt også elektriske vinduer for baksetepassasjerene og radiokontroll på rattet. Sport-utgaven mister skinnseter som den har i dag, men får automatisk klimaanlegg, automatisk avblending av bakspeil, vareromsnett og aluminiumsfelger. Totalt blir den noen tusenlapper mindre for den nye Sport-versjonen med en startpris på 349.900 kroner.

Her finner du mer Toyota-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer