Motorer og utstyr

Hele seks motoralternativer blir tilgjengelig for Scenic ll. Vi kjente på fire av alternativene under lanseringen.

Publisert
Sist oppdatert

Flest mil ble tilbakelagt med de to store motorene, en 2-liters bensinmotor på 136 hestekrefter og en 1,9-liters dieselmotor på 120 hestekrefter. Begge alternativene passer godt til bilen, og de blir begge levert med en sekstrinns girkasse.

Vi prøvde også nest minste bensinmotor, en 1,6-liter på 115 hestekrefter. Den jobbet sammen med en femtrinns girkasse. Dette er antakelig det alternativet som vil selge mest. Uten passasjerer var det mulig å holde farten oppe, men det føltes at det var akkurat så vidt det holdt med krefter. Billigste alternativ blir en 1,4-liter med 98 hestekrefter, den har vi ikke prøvd men vil tro du skal være en tålmodig sjel for at denne skal føles som tilstrekkelig motorisering.

En kort prøvetur med den minste dieselmotoren ble det også tid til, det er en veloppdragen 1,5-liter på 80 hestekrefter som imponerer med fleksibilitet og lavt støynivå. Den er vel også et alternativ for de tålmodige blant oss, men vil ikke være like ømfintlig for last som de små bensinmotorene. Det vil også komme en variant av denne motoren som yter 100 hestekrefter.

Brekket borte

Håndbrekket på Scenic ll er en liten spak på høyre side av rattet. Det er ikke lenger opp til deg å trekke til parkeringsbremsen godt nok, det sørger bilen for selv. Parkeringsbremsen deaktiveres enten når du slipper ut kløtsjen ved igangsetting, eller du kan gjøre det selv ved å trykke på en knapp. Den største gevinsten er ikke at det er enda en fysisk øvelse vi ikke lenger trenger å utføre, løsningen er nok valgt for å frigjøre plass. Det er kun de mest velutstyrte utgavene som vil ha denne formen for parkeringsbrems.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer