Motorer

Nye Avensis kommer med fire motoralternativer, tre bensinmotorer og en diesel.

Publisert
Sist oppdatert

Sistnevnte er blant de aller første dieselmotorene som tilfredsstiller EU4-kravene, noe som betyr at den slipper ut langt mindre farlige avgasser enn dagens EU3-motorer.

Dessverre ble vi ikke spesielt imponert over denne drivkilden, som yter 116 hestekrefter og 280 Nm ved 2.000 omdreininger. Motoren leverer nemlig ikke det samme fine skyvet omkring 2.000 o/min som mange av konkurrentenes motorer. I stedet produserer motoren et mer jevnt skyv opp til drøye 4.000 o/min. Og deretter er det stopp, selv om rødmerkingen ikke er å finne før ved over 5.000 o/min. Motoren misliker turtall og produserer nærmest ingen akselerasjon i de øverste delene av registeret.

Direkteinnsprøytet toliter

Vi lot oss heller ikke imponere over den største bensinmotoren, som yter 147 hestekrefter. I likhet med dieselmotoren er også bensin-toliteren teknologisk avansert. Bensinen sprutes direkte inn i sylindrene via egne dyser, noe som skal gi lavere forbruk og økt effekt.

Direkteinnsprøytede bensinmotorer er fortsatt relativt ny teknologi og vi har følelsen av at Toyota ikke er helt i mål med denne teknologien. Motoren har en uvanlig hard gange og i vårt testeksemplar gikk den faktisk litt urent. Vi ser imidlertid ikke bort i fra at dette skyldtes manglende innkjøring. Vi har tidligere testet dagens Avensis-utgave med denne motoren, uten at testeren den gang opplevde problemer med uren gange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer