Så er det duket for bil- og motorfest igjen. Det vi i fjor kalte de bilfrelstes menighetshus, åpner snart sine dører igjen.
Hovedtemaene for årets motorshow følger en kjent oppskrift, det går frem av presseinformasjonen vi har mottatt i forkant av det som er årets store motor-begivenhet i Norge.
Fakta om Oslo Motor Show:
- Norges største motorshow
- Arrangør: Norges Varemesse og Förlags AB Albinsson&Sjöberg (FABAS)
- Antall utstillere: ca. 150
- Utstillingsareal: ca 30.000 kvm + 7.000 kvm utendørs rallybane
- Tid: 26. til 28. oktober
- Besøkstall i 2017: ca. 41.840
- Arrangeres for niende gang
Det betyr at publikum, blant mye annet, vil kunne se amcars, motorsport med kappkjøring og oppvisninger, superbiler, klassiker- og veteranbiler, tunge kjøretøyer, gatebiler og gokart-kjøring for barn.
Egen superbil-stand
- Vi tror publikum vil like vår flotte supercar-stand. Altså utstillingen av ekstremt raske, vanvittig eksklusive og sjukt dyre biler. Slike som ofte har Ferrari, Bugatti, Maserati eller Lamborghini som fornavn, forklarer messegeneral Tommy Larssen entusiastisk.

Fra sin fantastiske bilsamling har investor Arne Fredly lånt ut to bil-perler til superbil-standen.
Senna-hyllest

Sjekk bildene fra verdens morsomste bilmesse!
Den ene Fredly-bilen er en McLaren Senna. Modellen er håndbygget i maks 500 eksemplarer, og ble lansert på bilutstillingen i Geneve i vår.
I McLaren Senna sitter det en V8er på nesten 800 HK som skyver bilen fra 0-100 km/t på 2,7 sekunder. Hvis du fortsatt våger å holde flatt jern, stopper ikke speedometeret før det viser 340 km/t.
Modellnavnet forteller oss at bilen er bygget til minne om legendariske Ayrton Senna som tok tre individuelle og fire konstruktør-VM titler i F1 som McLaren-sjåfør. Mange husker sikkert at karrieren tragisk nok endte i en murvegg på Imola-banen i 1994.

Arnes Aston Martin - Norges dyreste
Den andre Fredly-bilen er en Vanquish Zagato Speedster. I alt er det produsert bare 28 eksemplarer av denne modellen. Prisen ligger på rundt 10 millioner kroner, før staten har fått en krone i avgifter. Så totalt stod det nok drøyt 20 millioner kroner på kassalappen. Og da var ikke gummimatter og piggdekk inkludert.
Med en gatepris på rundt ti millioner kroner per sitteplass er dette den dyreste ny-bilen som er solgt her i landet. Noensinne.

Det blir sjelden kø bak et slikt kjøretøy. En V12er på 580 HK står for framdriften, via en åttetrinns automatkasse. 0-100 km/t går unna før du rekker å blunke, bokstavelig talt. Eller 3,5 sekunder for å være nøyaktig. Toppfarten er på ca. 320 km/t.
Trekkplaster med måkevinger

Vi har kjørt Polaris Slingshot
Det er flere måkevinger på vei Lillestrøm i slutten av oktober. En liten flokk nærmest!
Norges Varemesse får nemlig to Mercedeser med Gulwing-dører inn i hallene.
Den ene er en Mercedes 300 SL. Ur-måkevingen fra midten av femtitallet.
Den andre er noe nyere roadsteren Mercedes SLR McLaren fra 2007. Den byr på en V8er med 626 hestekrefter og toppfart godt over 330 km/t.
- Om den er sølvgrå? Selvfølgelig, bekrefter messesjefen.

Racing-klassiker
Larssen er også godt fornøyd med at han har fått en original versjon av racing-klassikeren og sportsvognprototypen Porsche 962 til OMS i år. Det er få biler som har så mange racing-triumfer å vise til som Porsche 962. Den herjet med konkurrentene fra midten av åttitallet til langt opp mot årtusenskiftet.
Audis elektriske SUV på plass

Første test: Audi e-tron
Noen utstillere vil også i år bruke Oslo Motor Show for å lansere helt nye modeller og produkter i Norge, og stille dem ut for første gang på Oslo Motor Show siste helgen i oktober.
Dette gjelder for eksempel den nye Audi e-tron som hadde verdenspremiere i USA for en måneds tid siden. Oslo Motor Show får, som en av de første bilutstillingene i Europa, tak i en Audi e-tron til utstillingen.
Bilen er en salgssuksess i Norge lenge før de første eksemplarene kommer til forhandlernes lokaler. Mellom fem og seks tusen nordmenn har allerede forhåndsbestilt sitt e-tron-eksemplar. Usett. De som vil se bilen de har bestilt, har altså mulighet for det på Oslo Motor Show.

Fete MC-er
USA’s eldste MC-merke, Indian, kommer med sin nye FTR 1200. Motorsykkelen hadde verdenspremiere i begynnelsen av oktober. Nå blir den stilt ut på Oslo Motor Show, bare noen dager senere.
Ikke la deg lure av det tradisjonelle utseendet. FTR 1200 er fullpakket av ny og spennende teknologi.
Norsk bil
Samferdselsministeren kommer til Oslo Motor Show for å avduke den norskproduserte bilen «Ghost of 7».
Det er ikke akkurat snakk om serieproduksjon, men en aldeles fersk og nybygd rod bygget med utgangspunkt i et sett fra OZE Rods Shop i USA. Sju av norges beste utøvere innen design, lakkering, karosseriarbeid, bilinteriør, motor etc. etc. Derav navnet.
Drifting og rallycross
- Som vanlig bygger vi om bakgården utenfor messehallene til en fullverdig racerbane. Der blir det heftige oppgjør, motordur og svidd gummi hver åpningsdag, forteller Tommy Larsen.
I år er det minst en verdensmester på plass. For eksempel Fredric Aasbø. Han skal kjøre oppvisning i disiplinen drifting i bakgården.
Unge, lovende Oliver Solberg, nybakt nordisk mester i rallycross, kommer også til Oslo Motor Show.

Publikumsrekord for fall
- Oslo Motor Show skal treffe et bredt publikum. Alle, enten det er barn, unge, menn eller kvinner skal finne noe å hvile øynene på eller kose seg med på hos oss, sier prosjektleder Tommy Larssen.
Siden 2009 har han ledet arbeidet med utstillingen som i fjor noterte seg for sin sjuende publikumsrekord med nær 42.000 besøkende.
- Jakten på ny besøksrekord slutter aldri. Derfor må vi hele tiden forbedre oss, tilstår Larssen.
