Motorfestival: Heftig og sært

I helgen arrangeres noe som heter Motorfestivalen på Hellerudsletta rett utenfor Oslo. Her finner man mange heftige saker hvor det lagt ned enorme ressurser i både lakk og motorisering. Vi gir deg en smakebit.

Publisert
Sist oppdatert

Motorfestivalen er i gang og igjen kan du oppleve en spennende samling biler. Her finner du både gammelt og nytt, gatebiler og racingbiler - og ikke minst mye sjeldent og spesielt. Det er også utstilt en rekke biler med ekstrem lakkering, stereoanlegg og motorisering. Det virker som noen konkurrerer i å ha så høy motor som mulig. Kompressoren skal tydeligvis synes! Vi fant også en rekkesekser som var utstyrt med turbo som var nesten like stor som selve motoren.

Stutz

Dette er et merke mange antagelig ikke har hørt om, men det står en på utstillingen. Den er fra 1928 og det ser ut som den ble produsert i går. Strøken med andre ord. Den har stått til restaurering i de siste 7 årene og jobben som er gjort er overbevisende. Bilen er utstyrt med en 8-sylindret rekkemotor og har 16 tennplugger. Den yter 110 hestekrefter og toppfarten er 140 kilometer i timen. Hvis noen er imponert over at svingbare lykter har kommet på noen av dagens biler er det bare å dempe begeistringen. Stutz hadde det i 1928! Noen lange stag fra lyktene er koblet rett på selve styringen.

Kule biler

Fra mer moderne tider (etter 2. verdenskrig) kan man boltre seg blant Mustanger - også den nyeste; Lamborghini, Porsche, Rolls Royce, masse motorsykler, Trikes, et par Hydrolift-båter, mange amerikanske biler og løpsbiler. Det er også store mengder felger og annet ustyr å titte på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer