Dodge Demon

Motorjournalister mener denne er for heftig til gatebruk

Anerkjent amerikansk bilmagasin vil totalforby Dodge Challenger SRT Demon.

DODGE DEMON: Journalistene i Automotive News vil forby Dodge Challenger SRT Demon fra å kjøre på amerikanske veier. Alle foto: FCA
DODGE DEMON: Journalistene i Automotive News vil forby Dodge Challenger SRT Demon fra å kjøre på amerikanske veier. Alle foto: FCA Vis mer
Publisert

«Keep the Dodge Demon off our roads».

Slik starter Automotive News´ kommentar om Dodge Challenger SRT Demon.

Det store og anerkjente amerikanske motor-tidsskriftet slår knallhardt ned på det ferske fartsmonsteret fra Michigan og Fiat Chrysler.

Tidligere har Dodge også utmerket seg med markedets raskeste «familiebil».

Dodge Demon: «En farlig bil»

Dodge Challenger SRT Demon ble lansert i New York tidligere i år.

Bilen gjør 0-100 km/t på 2,3 sekunder. Fra stillestående tilsvarer akselerasjonen 1,8 g, mer enn noen annen produksjonsbil tidligere, ifølge svenske Automotorsport.

402 meter (kvartmila) gjøres unna på rekordraske 9,65 sekunder, med en slutthastighet på 225 km/t. Dermed er Demon også den første produksjonsbilen som holder seg under den magiske tisekunders-grensa.

Dodge Demon er allerede forbudt brukt i konkurranser - oppsiktsvekkende nok fordi den er for rask (!). Så det er kanskje ikke så rart at Automotive News mener Dodge Demon er for farlig til å ferdes i trafikken også.

«Dodge Challenger SRT Demon med 840 hk fra Fiat Chrysler er så grunnleggende farlig for den generelle sikkerheten til bilistene, at det bør bli ulovlig å registrere den for bruk på veien».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer