Motorsykler med stor M

En slags blanding av virkelighet og uvirkelighet. Sjekk bildene!

SÅ HARRY AT DET GJØR VONDT? Men veldig tøft likevel, vil nok noen si.
SÅ HARRY AT DET GJØR VONDT? Men veldig tøft likevel, vil nok noen si. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Såkalte custom-motorsykler har en lei tendens til å ha litt for mange fellesnevnere til at en orker se så mange flere etter en tre-fire episoder med "American Chopper" på Discovery Channel. Det er voldsomt og vulgært, bakhjulet er enormt, fargene sterke, gaffelen lang og litt halvgal, og bensintanken gjerne sprayet med flagg eller harry, tatoveringsaktige symboler.

Amerikanske Rafik Kaissi er mannen bak texasbaserte RK Concepts, et lite verksted som også lager motorsykler som er spesiallaget ala Orange County Choppers, men som likevel klarer vekke berettiget oppsikt.

Det er først og fremst fordi designen er så ekstrem at det er vanskelig å avgjøre om det er en spøk eller - beklager det dårlige ordspillet - ramme alvor.

Batman?

Fellesnevneren for de fire konseptmodellene Kaissi så langt har produsert er monsterkjeder, forvokste bakhjul som får selv vanlige, forvokste bakhjul til å virke beskjedne, og gafler og panel som ser ut som de kunne vært hentet rett ut av den siste Batman-filmen.

Én av syklene, RK Chain, har blant annet et stort kjede som dekker hele den øvre delen av Buell 1200-motoren, og deltok i verdensmesterskapet i Custom Bike-bygging i 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.