Motstand mot nye elbilanbefalinger

Nye elbilforslag får stor motstand både fra regjeringspartiet Venstre og opposisjonen på Stortinget. - Rapporten bør få alarmen til å gå, advarer NAF.

NEI TIL ELBIL-FORSLAG: Både Frp og opposisjonen på Stortinget uttrykker bekymring og sier nei til forslaget om å fjerne elbilfordelene. Foto: NTB scanpix
NEI TIL ELBIL-FORSLAG: Både Frp og opposisjonen på Stortinget uttrykker bekymring og sier nei til forslaget om å fjerne elbilfordelene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye anbefalinger kan føre til større bompengekostnader for elbilister, men regjeringspartiet Venstre sier de slår ring om elbilfordelene.

Mandag fikk Samferdselsdepartementet overlevert en bompengerapport som anbefaler å fjerne elbilfordelene og vurdere veiprising.

Inntektene fra bompenger vil minske med 1,4 milliarder kroner med dagens ordning, og spørsmålet er hvordan man skal finansiere samferdselsprosjekter.

Regjeringens støtteparti Frp la umiddelbart press på regjeringen ved å uttrykke bekymring for enda hardere skattlegging av bilister, mens opposisjonen i stor grad avviste forslaget om å fjerne elbilfordelene.

- Utfordring

De samlede årlige inntektene fra bomringene i Trondheim, Bergen, Nord-Jæren og Oslo vil falle med 23 prosent mot 2030, tilsvarende 1,4 milliarder kroner.

Det kommer fram i rapporten fra et ekspertutvalg som Samferdselsdepartementet har bedt om å se på det norske bompengesystemet.

– Dette er en reell utfordring framover. Vi har i dag et system som ikke er bærekraftig, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) til NTB etter at han mandag fikk overlevert rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer