MR-S: Rimelig roadster

MR-S skal kjøres ut på det europeiske markedet rundt januar år 2000. Med denne roadsteren satser Toyota hardt på å ta rotta på Mazdas MX-5. De er ute etter den unge bilkjøperen, så i likhet med MX-5 vil også MR-S bli en rimelig roadster.

Under lanseringen på bilmessen i Chicago nylig.
Under lanseringen på bilmessen i Chicago nylig. Vis mer
Publisert

Toyota Norge antyder at prisen på MR-S vil komme til å ligge rundt dagens Celica-pris. En 3-dørs Celica med like stor motor som det MR-S får, koster i dag 265.000 kroner. En Mazda MX-5 med samme motor koster 298.000 kroner. Det er dermed duket for et spennende race om kundene.

Edderkopp?

MR-S blir lansert på bilutstillingen i Chicago i disse dager, under det fengende navnet MR-Spyder. I følge den norske importøren blir bilen -- når den kommer på markedet, hetende MR-S. Den er basert på MR-S-studien som ble vist på bilmessen i Tokyo for 2 år siden.

Like stor

Roadsteren har en 1,8-liters motor med to overliggende kamaksler og variable ventiltider, og med 140 hesters ytelse. Dette er akkurat samme størrelse og krefter som i det minste motoralternativet i MX-5. Med sine i underkant av 1.000 kilo egenvekt, blir MR-S rundt 25 kilo lettere enn sin hovedmotstander. Det kan jo bli litt i en tvekamp; akselerasjonstiden 0-100 hos Mazdas roadster er oppgitt til 8,5 sekunder -- Toyotas MR-S skal greie dette på rundt syv sekunder.

Raskere i avtrekkeren

Toyota har utstyrt roadsteren med en halvautomatisk sekvensiell girkasse, som gir føreren muligheten til enten å benytte den vanlige gearspaken i midtkonsollen til gearskifte, eller eventuelt å skifte gear ved hjelp av knapper på sidene av rattet. Systemet har ingen clutch-pedal; noe som korter ned den tiden det tar å skifte gear betraktelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer