Test: Mercedes-Benz E400d All Terrain

Muligens den beste Mercedesen vi har testet

Kun én ting hindrer Mercedes-Benz E400d All Terrain fra en sekser på terningen.

SPREK: All Terrain har endelig fått den nye trelitersdieselen. Rekkesekseren er den sterkeste diesel noen sinne i en Mercedes personbil. Den oppleves behersket lynrask. Foto: Rune M. Nesheim
SPREK: All Terrain har endelig fått den nye trelitersdieselen. Rekkesekseren er den sterkeste diesel noen sinne i en Mercedes personbil. Den oppleves behersket lynrask. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er på langtur med kanskje den beste Mercedesen du kan kjøpe akkurat nå. Dette er en herlig kombinasjon av enrom plass, fantastiske dynamiske kjøreegenskaper, høy komfort, høy bakkeklaring, overflod av kraft fra en herlig murrende rekkesekser, som til alt overmål bare sipper bittelitt diesel.

Si hei til Mercedes-Benz E400d All Terrain.

Seint, men godt

Mercedes var fryktelig seint ute med å trekke turstøvlene på E-klasse - ja, på en stasjonsvogn i det hele tatt. Dette er faktisk første forsøk, mens Audi og Volvo har solgt Allroad og Cross Country i snart 20 år allerede. Hos Audi venter vi alle på ny Allroad nå, mens vanlig A6 ble lansert tidligere i år.

Men de har kommet godt. Dette er nemlig en svært god bil. Her vi sitter og ruller non stop 81 mil på samme dag og funderer på om dette er den beste bilen Mercedes har å by på for øyeblikket. Vi begynner med argumentene, og den største nyheten først.

Sterkeste diesel noen sinne

All Terrain har allerede vært på markedet ett år, i form av E220d All Terrain. Den har en toliter på 193 hester og 400 Nm, koblet til nøyaktig samme 9-trinns girkasse og 4-matic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer