Muligens verdens beste bilstereo

Og den kommer fra Danmark.

Muligens verdens beste bilstereo
Publisert
Sist oppdatert

I en liten by ute på vestkysten av Danmark ligger en fabrikk man lett kunne tro bare var å finne i Asia. Men nei da. Her har B&O sitt hovedkontor, og her utvikler de mesteparten av sine greier, inkludert bilstereo. Velkommen til Struer.

Den perfekte kombinasjonen

Det er en ganske ambisiøs oppgave B&O har tatt på seg, for deres erfaring med bilstereo er mildt sagt kort. Samtidig som B&O ville slå seg opp på nettopp bilunderholdning, så var Audi på leten etter en ny leverandør til sin Audi S8. Med både Bose og Harman Kardon som samarbeidspartnere fra før, så ønsket Audi et system i S-versjonen av A8 som overgikk alt de tidligere hadde levert. B&O mente å kunne levere, og de danske drenge satte i gang med å sette en ny standard for hva som kunne leveres i en masseprodusert bil.

Ikke drikk opp bilstereoen.

Det grunnleggende

Det ferdige systemet består i grove trekk av et treveis sett foran, og et toveis sett bak. Deretter har de implementert en senterkanal på dashbordet, samt ytterligere to bakhøyttalere i hattehyllen. På toppen av dette kommer en ekstern basshøyttaler, som er plassert i midten i hattehyllen. Totalt 14 høyttalere er på denne måten plassert på strategiske plasser, og blitt til et fullverdig anlegg som tilfredsstiller Dolby sine krav for et Dolby Surround Sound System. Alle elementer drives av en egen forsterker, og da sier det seg selv at det er en digital signalprosessor som fordeler signaler til alle de separate monoforsterkerne som leverer kraft til elementene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer