Mulitpla: Fiats romskip

Fiat Mulitpla er en bil man tar stilling til. Sjelden har en så spesiell bil blitt satt i produksjon. Faren er vel bare at den blir for spesiell for konservative, norske bilkjøpere.

En mildt sagt noe uvanlig front, kanskje litt for uvanlig for norske bilkjøpere. Foto: Fiat Presse
En mildt sagt noe uvanlig front, kanskje litt for uvanlig for norske bilkjøpere. Foto: Fiat Presse Vis mer
Publisert

Fiat skryter av at navnet Multipla skal minne om at dette er en bil som har flere bruksområder. En ting er iallefall sikkert, bilen vil vekke oppmerksomhet der den ferdes.

To motorer

Mulitpla er en flerbruksbil, men i motsetning til de fleste andre flerbruksbiler har Multipla et panser. Under dette vil det være to forskjellige motorer når bilen settes i produksjon ved årrskiftet.Den ene vil være en 1,6 liters bensinmotor som er hentet fra Marea. Det betyr en ytelse på 103 hestekrefter og 144 Nm dreiemoment.Den andre motoren vil være dieseldrevet og ha et slagvolum på 1,9-liter.

Hybridversjon

Mer spennende er ryktene om at bilen også vil komme i en hybridversjon der en elektromotor driver bakhjulene. Hvilken motor denne skal kombineres med er i skrivende stund uklart, men trenden er å benytte seg av dieselmotorer i hybridbiler.

To seterader

Uvanlig er også setearrangementet. Her er det ikke tre, men to seterader. Bilen er registrert for seks personer, tre foran og tre bak. Fordelen med det er at bagasjeplassen beholdes, Mulitpla vil romme 430 liter bagasje.I likhet med andre flerbruksbiler skal det være mulig å ta ut setene også i Mulitpla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer