Mus tar rotta på bilen

Med temperatur ned mot null om natta, er musa nå ivrig etter å finne seg et varmere sted for vinteren. Bilen din er ettertraktet – skadene kan bli svært dyre.

SKADER FOR 310 000: Denne bilen ser flott ut på utsiden, men har fått skader for 310 000 kroner etter at mus har gnagd opp det meste av ledninger og interiør. Foto: Gjensidige
SKADER FOR 310 000: Denne bilen ser flott ut på utsiden, men har fått skader for 310 000 kroner etter at mus har gnagd opp det meste av ledninger og interiør. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert

Mannen kjøpte seg en brukt Toyota Land Cruiser, men ble syk rett etterpå. Bilen sto parkert i en garasje i noen måneder, og da han skulle ta bilen i bruk igjen, oppdaget han at mus hadde gnagd på deler av interiøret.

På verkstedet registrerte de at skadene var mye større enn antatt. Det ville koste 310 000 kroner å reparere bilen, så valget falt på å kondemnere den.

I et annet tilfellet ble en nyere bobil til rundt en million kroner angrepet av mus mens den sto parkert for vinteren. Musene hadde kommet seg inn i førerhuset via ledningene fra motorrommet, og skadene på ledninger, elektronikk og interiør beløp seg til nærmere 100 000 kroner.

Måneder på verksted

I fjor fortalte vi om en annen Toyota-eier som opplevde at bilen plutselig stoppet langs veien. Bilen ble tauet inn på verksted og der oppdaget mekanikeren at mus hadde spist på flere kabler.

Hver gang verkstedet trodde at de hadde fikset feilen og levert tilbake bilen, dukket det opp nye feil.

Bilen var ut og inn på verkstedet i flere måneder, og til slutt måtte nesten hele ledningsnettet i bilen skiftes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer