Muskelbil med litt mindre kraft

Retrobilen Dodge Challenger kommer nå også med mindre motorer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så altfor ofte vi skriver om biler som ikke er aktuelle for Norge, men noen unntak gjør vi. Et slikt var saken om Dodge Challenger SRT8 for snaut et par måneder siden. Grunnen var enkel, dette er en rå muskelbil som også norske og europeiske entusiaster fortjener å gjøres oppmerksomme på.

Røyk

At pressebildene var fylt med røyk, hopp og regelrett ”børning”, gjorde det jo litt ekstra morsomt. Herlig upretensiøst, og milevis fra tyskernes diskré perfeksjonisme. Med 425 hestekrefter og 570 newtonmeter er det gøy å være barnslig, like greit å innrømme det med en gang, virker tanken å være. Vi skal ikke si oss direkte uenige i det.

To svakere modeller

Vi varslet også at mindre motorer var på vei, og selv om heller ikke disse svakere versjonene blir å finne i utstillingsvinduene hos norske forhandlere, tenkte vi det kunne være greit å vise dere noen bilder av disse også. Litt røyk finner du nok her óg.

R/T og SE

Sterkest av disse to variantene blir Challenger R/T som har en 5,7-liters V8er av Hemi-typen med 370 hestekrefter og 540 newtonmeter. Ingen pingle denne heller, akkurat. Litt mer folkelig blir SE-modellen som får en 3,5-liters V6er med 250 hester. Dreiemomentet ligger på 339 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer