Musklene er tilbake

Hestekrefter er en del av den amerikanske drømmen, og den lever fortsatt.

2011 Chevrolet Aveo RS show car. X11CH_AV002 Foto: Wieck
2011 Chevrolet Aveo RS show car. X11CH_AV002 Foto: Wieck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I generasjoner var Chevrolet synonymt med muskelbiler, men tidene har endret seg. Bilene blir mindre og mer økonomisk. Det er lett å tro moroa er over.
Neida, mener GM, og henter frem lille Chevrolet Aveo RS. Muskler må til, uavhengig av innpakning. GM sin avdeling for sportsbiler er igjen satt i arbeid, og fokus skal nå være rettet mot de små modellene. Derfor tar de med seg en RS-versjon av Aveo til bilutstillingen i Paris i oktober, og dette er bare en forsmak. De fleste kjente modeller for fremtiden vil bli å få i en råtassversjon, og motoralternativene er allerede på plass.

Små kraftplugger

Aveo RS er foreløpig en konseptbil, men inneholder teknikk som er hyllevare i GM sitt godt fyllte lager. Under panseret sitter en 1,4 liters bensinmotor med turbolader. I standardutgave yter denne 150 hk, men kan lett skremmes opp til 200 hestekrefter. Det vil gjøre lille Aveo til en sprinter av rang. En firesylindret 2-liters Ecotec med turbo er også hyllevare. Denne er ventet å havne i Chevrolet Cruze, noe som også vil bli en heftig sak.
Også modellene Spark og Cruze vil få en RS i sortimentet, uten at Norge på noen måte er et viktig marked for disse bilene.


Mer moderat i Norge

Hos den norske importøren av Chevrolet, Motor Import Nor AS, sitter administrerende direktør Bernt Gjessen og blar i kalenderen. – Vi sikter fremover, er så godt som alt han kan si, og melder at de viktigste modellene i Norge først er på plass i 2011 og 2012. Først da kommer motoralternativer som passer vår avgiftspolitikk. Når de først kommer, så vil de bli å finne i både Chevrolet Captiva, Spark, og Aveo. Først og fremst gleder han seg til å få hybridbilen Volt i hus. Noen stor tro på RS-modellene har han derimot ikke i første omgang.


Vellykket snuoperasjon

For et år siden var GM insolvent, og ble kraftig refset i alle tilgjengelige kanaler av Obama for deres bedriftskultur. Nå er snuoperasjonen gjennomført, og allerede i dag – ett år senere - tjener de fett med penger. Den amerikanske presidenten har igjen fått smil om munnen. GM er ventet tilbake på børs i disse dager.

Les også om de typiske konkurrentene VW Polo GTI , Opel Corsa OPC og Mini Cooper S

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer