Musklene er tilbake

Hestekrefter er en del av den amerikanske drømmen, og den lever fortsatt.

2011 Chevrolet Aveo RS show car. X11CH_AV002 Foto: Wieck
2011 Chevrolet Aveo RS show car. X11CH_AV002 Foto: Wieck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I generasjoner var Chevrolet synonymt med muskelbiler, men tidene har endret seg. Bilene blir mindre og mer økonomisk. Det er lett å tro moroa er over. Neida, mener GM, og henter frem lille Chevrolet Aveo RS. Muskler må til, uavhengig av innpakning. GM sin avdeling for sportsbiler er igjen satt i arbeid, og fokus skal nå være rettet mot de små modellene. Derfor tar de med seg en RS-versjon av Aveo til bilutstillingen i Paris i oktober, og dette er bare en forsmak. De fleste kjente modeller for fremtiden vil bli å få i en råtassversjon, og motoralternativene er allerede på plass.

Små kraftplugger

Aveo RS er foreløpig en konseptbil, men inneholder teknikk som er hyllevare i GM sitt godt fyllte lager. Under panseret sitter en 1,4 liters bensinmotor med turbolader. I standardutgave yter denne 150 hk, men kan lett skremmes opp til 200 hestekrefter. Det vil gjøre lille Aveo til en sprinter av rang. En firesylindret 2-liters Ecotec med turbo er også hyllevare. Denne er ventet å havne i Chevrolet Cruze, noe som også vil bli en heftig sak. Også modellene Spark og Cruze vil få en RS i sortimentet, uten at Norge på noen måte er et viktig marked for disse bilene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer