Mutert Corvette ZR1

En underlig skapning fra en av designverdenens ikoner - Bertone.

Foto: Stile Bertone
Foto: Stile Bertone Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stile Bertone er et av de store italienske designhusene som dessverre i dag er preget av familiefeide og fare for konkurs.

De stilte allikevel ut denne ganske spesielle skapningen ved Villa d'Este i anledning skjønnhetskonkurransen for biler. Før det var den blitt vist statisk i Shanghai på bilutstillingen der og mer dynamisk i Balocco mellom Milano og Torino (Se bildene i fotoalbum). Bilen heter Mantide.

Kneler...

Mantide er det italienske navnet på det morderiske insektet Kneleren, hvis hunn har en lei tendens til å rive hodet av sin make etter parringsakten. Ikke pent...

Ikke pent er nok noe mange også vil si om denne bilen, og det kan vi forstå selv om vi også kan forstå dem som finner en slags bestialsk sjarme ved den. Vi lar leseren bedømme ut fra bildene.

... og Jagerfly

Her har Stile Bertone tatt utgangspunkt i et råskinn av en sportsbil: Siste generasjon Corvette ZR1. Originalkarosseriet har de byttet ut med et Bertone-skall som visstnok skal være inspirert av både jagerfly og formel-1-biler. I følge produsenten er luftmotstandskoeffisienten forbedret med 25% mens marktrykket er blitt 30% bedre. I tillegg er Mantide 100 kilo lettere enn ZR1. Dermed skal de allerede i utgangspunktet rå ytelsene til ZR1, som har gjort Nürburgrings nordsløyfe på svært kjappe 7:26:4, bli ytterlig forbedret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer