MX-5 er Norges vakreste

Med hele 1.774 stemmer vant Mazda MX-5 en knusende seier i vår avstemming over Norges vakreste kabriolet.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda MX-5 ble lansert i 1989 og ble nærmest umiddelbart en kultbil i mange miljøer. Siden den gang er det solgt mer enn 600.000 eksemplarer, noe som gjør Mazda MX-5 til verdens mest solgte sportsbil. Også i Norge er det solgt mange eksemplarer av Mazdas suksessbil, og vi var derfor ikke overrasket over at MX-5 allerede fra første dag gjorde det godt i vår uhøytidelige kåring. Men at seieren skulle bli så overlegen, 1.000 stemmer foran andreplassen, det hadde vi ikke ventet.

Hovedforklaringen bak det gode resultatet er nok mobiliseringen i det norske MX-5-miljøet, som har innhentet støtte fra åndsfrender over hele verden, ikke minst i USA, der MX-5 kalles Miata.

Sølv til Saab 9-3

Det som overrasket oss enda mer enn den overlegne MX-5-seieren, var andreplassen. Den gikk til Saab 9-3 som fikk 751 stemmer, drøye 250 stemmer mer Toyota MR2, som tok tredjeplassen. Også her regner vi med at norske entusiaster har mobilisert åndsfrender, ikke minst på den andre siden av kjølen. Som Saab-kjennere vet, har Saab nettopp lansert en splitter ny 9-3 Cabriolet. Denne er til uttesting i disse dager og testen er derfor rett rundt hjørnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer