Mye data og uavhengige kilder

Å kjøpe bruktbil er ikke lett. Ulike biler har ulike svakheter, og mange feil kan være vanskelige å finne. De fleste av oss er ikke mekanikere, og vi vet derfor ikke hvor vi skal lete og hva symptomene er. Målet for våre bruktbilomtaler er nettopp å gjøre det lettere for deg.

Publisert

Det er mye synsing når det gjelder bruktbiler, og det er mange rykter. Skal vi tro på disse, eller skal vi avskrive de som det de er? Stemmer det at italienske biler ruster, eller at franske biler ramler fra hverandre? Er japanske biler blikk, mens tyske representerer kvalitet?

Uavhengige kilder

For at vi skal kunne gi deg en så riktig fremstilling av virkeligheten som mulig er vi avhengige av å benytte kilder som er uavhengige. En bilimportør, eller fabrikk kan man ikke regne med gir alle opplysningene man er på jakt etter.Vi hadde et problem når vi søkte etter troverdige kilder. Biltilsynet fører nemlig ikke noen statistikker over feil og mangler som de finner på biler som kontrolleres.Heller ikke NAF kunne hjelpe oss. De har riktignok en oversikt, men den fikk ikke vi innsyn i.

Til utlandet

Derfor måtte vi til utlandet, eller nærmere bestemt Tyskland. Vi benytter oss av to forskjellige kilder herfra. Både DEKRA og TÜV er uavhengige og pålitelige organisasjoner som tester biler. Opplysningene fra disse to sammenliknes slik av vi kan gi deg oppdaterte og korrekte fremstillinger av vanlige feil og mangler. Vi er klar over at det er en viss forskjell på Tyskland og Norge. Klimaet er ulikt og hastighetene på veiene er forskjellige. Allikevel mener vi at opplysningene vi får kan brukes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer