Test: Tesla Model 3 Standard Range Plus

Mye for pengene

Den er 75.000 kroner billigere enn Long Range-utgaven. Men du «mister» 15 mils rekkevidde og firehjulstrekk.

POPULÆR: Tesla gjør livet surt for konkurrentene med denne billigmodellen. Vi kjørte den med standardoppsett og tror det holder for de fleste. Foto: Rune M. Nesheim
POPULÆR: Tesla gjør livet surt for konkurrentene med denne billigmodellen. Vi kjørte den med standardoppsett og tror det holder for de fleste. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig har vi fått testet den mest folkelige Tesla-modellen, Model 3 Standard Range Plus. Den er prikk lik Long Range utseendemessig, men det er noen vesentlige forskjeller:

Selv med ulempene klarer Model 3 seg godt mot alle familiebiler som kommer på markedet. Dette er rett og slett en skikkelig prispresser. Den er fortsatt så sprek at den konkurrerer med biler som koster opp mot 600.000 kroner, men konkurrerer samtidig med folkebilene som VW ID.3, Kia e-Niro, Hyundai Kona, Nissan Leaf og flere.

For i tillegg til overraskende god plass og oppsiktsvekkende lavt forbruk, får du tilgang til Teslas store og ofte køfrie nettverk av superladere, mer hester og gadgets enn du er vant til.

Storselgere

Salgstallene for Model 3 taler for seg selv. Den er for lengst Norges mest solgte bil, takket være Long Range-utgaven. Men Standard Range, uten særlige mangler, bør friste mange.

Man mister satellittnavigasjon, som viser nåtidstrafikk, nettleser og direkte strømming av musikk, men ellers klarer man seg svært godt med billigste Model 3-versjon. Går du helt amok med den dyreste lakken, hvitt interiør, de største sommer- og vinterhjulene og tilhengerfeste som gir deg mulighet til å trekke 910 kilo, går prisen fra 384.900 til 450.600 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer