Cupra Born | Test

Mye kulere enn VW

Volkswagens nye bilmerke engasjerer mer enn en stueren VW ID. 3. Billigere er den også.

CUPRA BORN: I Cupra-drakt framstår Volkswagens elbil mye mer spennende enn originalen. Foto: Øystein B. Fossum
CUPRA BORN: I Cupra-drakt framstår Volkswagens elbil mye mer spennende enn originalen. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Hvorfor velge ID.3 når du kan kjøpe noe enda tøffere? Det er spørsmålet vi stilte oss i forkant av en uke med den nye elbilen Cupra Born.

Volkswagen ID.3 har blitt en populær bestselger blant norske nybilkjøpere. Den lille rakkeren har vært på topp 10-listene siden den ble lansert i 2020. Mot slutten av fjoråret introduserte imidlertid Volkswagen-konsernet en intern konkurrent, skjult bak merkenavnet Cupra - nemlig elbilen Cupra Born.

Den er et spennende bekjentskap, etter at bilmerket forsiktig ble lansert i Norge med en tiltalende SUV, i form av Cupra Formentor.

Sporty og ungdommelig

Man ser med en gang at Cupra Born er konsern-tvilling av ID.3. Samtidig framstår utseendet likevel mye mer sportslig og ungdommelig - akkurat som ønsket.

Bilmerket utgår nemlig av Volkswagen Groups spanske bilmerke Seat, som med Cupra skal være elektrisk og ungdommelig. Lakk og detaljer framstår for oss dermed mye mer tiltalende enn på VW-tvillingen - selv om undertegnede må nøye seg med å tilstrebe ungdommelighet i ånden ...

Vi synes fargekartet du kan velge fra framstår som mer eksklusivt i Born. Her kan du velge Vapor Grå (inkludert i prisen) eller legge til metallic-fargene hvit, grå, rød, grå eller sølv (+7000,-), eventuelt fargen på vår testbil (Aurora blå) for 10 500 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer