Mye mer fra Genève!

Her er vår andre bildespesial fra Genève 2008.

Publisert
Sist oppdatert

Her foreligger oppfølgeren fra gårsdagens visitt på Genève-utstillingen.

Pressekonferansene går i ett og mange velger nettopp denne bilmessen for å studere og analysere viktige begivenheter i bilverdenen som at Porsche tar kontroll over Volkswagen eller at den indiske produsenten Tata overtar de erke-britiske merkene Jaguar og Land Rover.

Stormakten India

Fremtidens Jaguarer skal ikke se slik ut. Her Tata Nano - en bil som i India selges for under 15.000 kroner ny.
Fremtidens Jaguarer skal ikke se slik ut. Her Tata Nano - en bil som i India selges for under 15.000 kroner ny. Vis mer

Og selv om disse ikke strengt tatt var på britiske hender lenger, vil nok mange se en slags historiens ironi i at den tidligere kronkolonien overtar noen av den tidligere koloniherrens prestisjefylte foretak.
Nå har riktignok Ratan Tata - konsernets toppsjef - lovet at de to merkene skal få beholde sin britiske arv og at produksjonen ikke skal flyttes til lavkost-land.

Spennende

Volkswagen på sin side bekrefter at samarbeidet med Porsche skal bli tettere nå som sportsbilprodusenten har bekreftet at de vil gå inn i majoriteten av VW-kapitalen. Her kan man ane en mengde spennende konsekvenser. Hva angår oss nordmenn er vi selvsagt mest spent på hva som kommer ut av pressekonferansen til Think Global som er rett rundt hjørnet i skrivende stund.

Kreasjoner

Men fortsatt er det på standene det meste skjer - med lanseringer av nytt og nyfremvisninger av gammelt. Her fikk vi blant annet se blendende kreasjoner fra stjernedesignere som Giugiaro og Pininfarina - og fra fremtidige designere. Og mye mer nytt - og ikke fullt så nytt. Noen som husker Bugatti EB 112? Eller Giugiaro Bizzarini Manta...?

Giugiaro feirer for øvrig sitt 40-årsjubileum som designer, og det setter en ekstra piff på festen i år.

Bli med på en ny rundtur i messehallene i Genève!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer