Prøvekjørt: Mercedes-AMG A 35

Mye moro for pengene!

Underholdningsfaktoren i nye Mercedes-AMG A 35 er kort fortalt høy.

GUL OG KUL: Mercedes-AMG A 35 4Matic er foreløpig toppmodellen i den nye A-klasserekken. 306 hester og firehjulsdrift gir bilen dynamiske egenskaper på høyt nivå. Stjernekonkurrent til VW Golf R og dens like. Foto: Knut Moberg
GUL OG KUL: Mercedes-AMG A 35 4Matic er foreløpig toppmodellen i den nye A-klasserekken. 306 hester og firehjulsdrift gir bilen dynamiske egenskaper på høyt nivå. Stjernekonkurrent til VW Golf R og dens like. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den nye generasjon A-klasse ble lansert tidligere i år, fikk vi virkelig en følelse av at kompaktbilen var blitt et fullverdig medlem av Mercedes-Benz-familien.

Mer premium-følelse og et teknologinivå på høyde med S-klasse gjorde at bilen definitivt ikke kan anses som et slags stebarn, slik følelsen nok var med de to første generasjonene, da bilene nærmest var for mini-fleksibiler å regne.

(Og til tross for at man hadde langt på vei greid å bli kvitt «veltepetter»-stempelet som ble den første A-klassen til del, etter den famøse episoden da motor-journalist Robert Collin i svenske Teknikens Värld veltet med bilen under unnamanøver-øvelsen kjent som elg-testen).

Lekkerbiskener

Godbitene for dem som vil ha ytelser utover det ordinære, porsjonerer Mercedes ut litt etter litt, etter en nøye planlagt marketing-strategi - dummere er ikke vi motorjournalister enn at vi skjønner det.

Men agnet (turbofirer på 306 hester i kompakt AMG-innpakning), lukter for godt, og vi biter på - forhåpentligvis til nytte for dere som dermed får vite mer om hva som bor i høy-ytelsesversjonene av modellrekken som utvilsomt i dag er de beste bilene i klassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer