Mye spenning i Genève

Her er en ny ladning med bilder fra senvinterens bilhovedstad: Genève.

Rinspeed I-Change. Miljøriktig og fleksimodulær. Foto: Knut Moberg
Rinspeed I-Change. Miljøriktig og fleksimodulær. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GENÈVE (DinSide Motor): Genève 2009 bærer preg av at det i disse tider ikke høver seg å bruke masse penger på luksuriøse stands og mottagelser med champagne og kanapéer.

Flust men nøkternt

Men bilene, de er her, og dem er det like flust med som i tidligere og bedre tider. To årsaker til det: Planleggingen av så å si alle modellene som vises startet en god tid før finanskrisen var påtenkt. Og når den nå først er der er de fleste aktørene i markedet enige om at det nå er viktigere enn noensinne å få produktene sine ut på skueplassen og vise hva man er god for. Når kaken krymper håper alle å få en relativt større bit av den.

Ut med bio, inn med el

En ting er tydelig: Når det gjelder satsing på mer miljøriktig ferdsel i fremtiden er det strøm som gjelder. Bio-drivstoff er ut ( i hvertfall kraftig nedtonet på denne messen), mens elektrisitet definitivt er inn.

Selv med elektrisitet produsert med fossile råvarer vil miljø/klimabalansen bli positiv, hevder de fleste ekspertene. Det arbeides samtidig med aktivt for at en stadig større andel av elektrisiteten skal komme fra fornybare energikilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer