Mye sterkere Kia Sportage

Kia har høye mål med Sportage og skal øke salgsvolumet med 25 prosent i forhold til i fjor. Totalt regner Kia med å selge 850 Sportage i 2006.

Publisert
Sist oppdatert

Kia Sportage og Hyundai Tucson har vært veldig ensomme i klassen for både dieselmotor, firehjulsdrift og automatgir i en fornuftig prisklasse. Nå er den tiden over siden både Sportage og Tucson blir utstyrt med den nye dieselmotoren.

Store forbedringer

Noen vil kanskje hevde at tapet av en automatkasse i denne sammenhengen ikke er en forbedring, men etter tester av Sportage og Tucson her på DinSide har vi dessverre vært nødt til å nevne at effekten på 112-hesteren ikke akkurat gir noen effektopplevelse, snarere tvert i mot. Derfor mener vi at 140-hesteren, som også er en toliter, vil bli en god oppgradering selv om man må gire selv.

Den nye motoren leveres med en ny sekstrinns manuell girkasse og fleksibiliteten har forbedret seg dramatisk. Med 112-hesteren brukte Sportage 14,9 sekunder fra 80 til 120. Med 140 hester bruker den 10,8 sekunder på den samme øvelsen. Dette kommer også av at dreiemomentet har økt fra 245 til 305 newtonmeter.

Prisen på Kia Sportage starter på kr 319.900 kroner. Med ny dieselmotor med 140 hestekrefter koster den 389.900 kroner for EX og 399.900 for EX Team Poirèe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer