Revidert nasjonalt statsbudsjett 2021

Myker opp reglene

Regjeringen foreslår å gjøre det enklere å få godkjenning.

BOBIL: Regjeringen foreslår flere regelverksendringer for campingbiler. Foto: Jon-Petter Thorsen/Aptum
BOBIL: Regjeringen foreslår flere regelverksendringer for campingbiler. Foto: Jon-Petter Thorsen/Aptum Vis mer
Publisert

Blant annet skal antallet sitteplasser, ikke antallet sengeplasser, nå være utgangspunktet for hvor mange personer bobilen er registrert for. I tillegg skal ikke nye bobiler lenger måtte framvises på trafikkstasjon for godkjenning, så lenge den har europeisk typegodkjenning som bobil.

– Dette er en velkommen forenkling Frp har vært en pådriver for. Det var ingen god grunn til at man måtte til en trafikkstasjon for å få sin nye bobil godkjent, all den tid den hadde europeisk typegodkjenning som bobil, sier samferdselspolitisk talsperson Bård Hoksrud i Frp.

Til gjengjeld er partiet mindre fornøyd med at regjeringen foreslår å innføre krav til høyde på bobilen for at den skal kunne registreres som bobil og betale lavere engangsavgift.

– Akkurat dette er ganske håpløst, sier Hoksrud.

I forslaget forklarer regjeringen at dette er nødvendig for å hindre at kjøretøy som egentlig er personbiler blir registrert som bobiler med lav avgift.

Planen er å innføre regelverket så raskt som mulig i løpet av sommeren eller tidlig høst i år.

Ifølge Statistisk sentralbyrå har antallet bobiler i Norge vokst kraftig de siste årene, fra drøyt 27 000 i 2009 til over 50 000 i 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.