Car of the Year 2019 - Finale

Én av disse blir Årets bil i Europa

Dinside har én stemme når de sju kandidatene skal sluttvurderes i Paris.

VINNEREN SKAL VELGES: Dinsides Rune Korsvoll er i Paris sammen med 60 andre motor-journalister, for å kåre Car of the Year 2019. Her står han ved sportsbilen Alpine A110, som er én av de sju finalekandidatene. Foto: Rune Korsvoll
VINNEREN SKAL VELGES: Dinsides Rune Korsvoll er i Paris sammen med 60 andre motor-journalister, for å kåre Car of the Year 2019. Her står han ved sportsbilen Alpine A110, som er én av de sju finalekandidatene. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi tester de sju finalistene på lukket bane og på landeveier rett utenfor Paris, forteller Rune Korsvoll.

Bileksperten og Dinside-journalisten er i dag sammen med 60 andre europeiske motor-journalister og jurymedlemmer i Frankrike, for å teste og stemme fram bilen som til slutt skal få hedersbetegnelsen «Car of the Year 2019». Vinneren skal avsløres siste kvelden før bilmessa i Genève åpner, mandag 4. mars.

I utgangspunktet var det 50 kandidater i konkurransen. Anerkjente Car of the Year i Europa er den eldste og mest prestisjetunge utmerkelsen i bilverdenen.

Gir signaler til bransjen

Juryen legger mye vekt på ny teknologi, miljø og sikkerhet. I tillegg skal bilen være praktisk, samtidig som man får mye bil for pengene.

- Spesielt i Norge er det viktig, med tanke på våre høye avgifter og høye bilpriser. Gjennom voteringen vår forsøker vi å gi bilprodusentene klare signaler om hva som er viktig for tiden framover, forklarer Rune Korsvoll.

I fjor var det Volvo XC40 som stakk av med seieren, mens XC60 vant den globale konkurransen. I år ble Volvo, med Norges-aktuelle V60, strøket fra finalelista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer