Årets bil i verden 2019

Én av disse blir Årets Bil i verden

Volvo har to kandidater til å bli «verdensmester», mens el- og hydrogenbilene gjør inntog. Tesla glimrer imidlertid med sitt fravær.

ÅRETS BIL 2019? Rekordmange el- og hydrogenbiler er nominert til å bli Årets Bil i verden. Kia Niro Electric er én av tre rene elbiler som kan stikke av med prisen i 2019. Foto: Kia
ÅRETS BIL 2019? Rekordmange el- og hydrogenbiler er nominert til å bli Årets Bil i verden. Kia Niro Electric er én av tre rene elbiler som kan stikke av med prisen i 2019. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For 15. året på rad skal World Car of the Year (WCOTY) kåres. I 2018 var det Volvo som for første gang stakk av med den gjeve prisen, med SUV-en XC60.

Hele 85 internasjonale jurymedlemmer skal kjøre de 35 bilene som denne gangen er nominert - ingen av disse jurymedlemmene er norske, i motsetning til i den europeiske konkurransen (ECOTY), hvor Dinside har Norges eneste jury-medlem. Forøvrig vant svenskene også ECOTY i år, men med en helt annen bil.

Nå er imidlertid lista over kandidatene til verdens beste bil for 2019 klar. I tillegg til å kåre «Årets Bil», skal også «Årets luksusbil», «Årets Ytelsesbil», «Årets Miljøbil», «Årets bybil» og «Årets Design» kåres blant kandidatene.

Dobbel Volvo-nominasjon

I år som i fjor har Volvo to kandidater med i konkurransen. Denne gangen er det deres minste SUV, XC40, samt S60/V60 (sedan/stasjonsvogn) som skal representere Sverige.

Det er likevel Audi som har flest kandidater av alle på lista, med hele fire nominasjoner, mens BMW, Kia og Toyota har fått tre hver.

Hyundai, Jaguar, Jeep, Lexus (Toyota), Nissan og nevnte Volvo har to kandidater med i konkurransen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer