Vil forby dieselbiler

Én av tre britiske sjåfører vil totalforby dieselbiler

45.000 briter har gått til sak mot Volkswagen. Dieselbiler har fått et særdeles dårlig rykte i Storbritannia.

«DIESELGATE»: 45.000 britiske kunder har gått til sak mot Volkswagen etter dieselskandalen i 2015. Foto: AP Photo/Michael Sohn
«DIESELGATE»: 45.000 britiske kunder har gått til sak mot Volkswagen etter dieselskandalen i 2015. Foto: AP Photo/Michael Sohn Vis mer
Publisert

Dieselbiler er bedre for klimaet på planeten jorda, sammenlignet med bensinbiler. Samtidig er de verre for den lokale forurensningen, og bylufta, hvor NOx-partiklene (nitrogenoksider) fra diesel gjør det vanskelig - og farlig - å inhalere.

I Storbritannia mener nå så mange som 70 prosent av alle sjåfører at eksos i deres område er skadelig for helsa deres. Det viser en undersøkelse blant 2.000 personer, foretatt av Censuswide for advokatfirmaet Slater and Gordon.

Undersøkelsen er gjort som en del av et gruppesøksmål mot Volkswagen, på vegne av 45.000 kunder, etter den berømte dieselskandalen for noen år tilbake.

Titusener dør

Dinside har tidligere skrevet at «Dieselgate» ennå ikke er over.

Forrige uke ble det publisert offentlige tall som anslår at det hvert år er mellom 28.000 og 36.000 mennesker som dør for tidlig på grunn av luftforurensning i Storbritannia. Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) har små og store britiske byer brutt luftkvalitetsgrensene.

Avisa The Guardian skriver at det siden 2010 har vært ulovlig høye NOx-verdier i de fleste urbane områder av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer