Nordmenn i vintertrafikk:

Én av tre tar sjanser på sommerdekk

– Høye tall som overrasker meg, mener UP-sjefen.

ULYKKES-UTSATT: Med den første snøen blir det alltid et hopp i antall trafikkulykker, som her i en kollisjon mellom buss og bil i krysset Høybråtveien og Folkvangveien i Oslo. Foto: NTB Scanpix
ULYKKES-UTSATT: Med den første snøen blir det alltid et hopp i antall trafikkulykker, som her i en kollisjon mellom buss og bil i krysset Høybråtveien og Folkvangveien i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mer enn hver tredje nordmann (36 %) har vært innblandet i en bilulykke vinterstid. Det viser en ny undersøkelse Dinside har fått tilgang til.

På vinteren har hele 17 prosent av alle nordmenn kjørt av veien, mens én av ti har kollidert med andre biler. Fire prosent har kollidert med dyr.

Tar sjanser med sommerdekk

Brorparten av alle nordmenn med bil mener det er viktig å legge om til vinterdekk i god tid før den offisielle fristen for å gjøre det - hovedsakelig for ikke å bli overrasket av været. Dette med god grunn, for i mange av de overnevnte ulykkene er nemlig været medvirkende årsak.

Derfor er det kanskje fornuftig at hele 48 prosent oppgir at de unngår å kjøre i kraftig snøvær.

Det som kanskje gir mer grunn til bekymring er at hver tredje nordmann sier de har kjørt med sommerdekk på bilen, selv om det er vinterføre - hele sju prosent har til og med gjort det flere ganger. 20 prosent mener dessuten at de ikke synes det er viktig å bytte til vinterdekk i god tid.

Overraket

Utrykningspolitiet (UP) mener tallene bekymrer.

- Det er en kjent problemstilling at mange i forbindelse med første snøfall venter i det lengste med å legge om til vinterdekk. Men dette er høye tall som overrasker meg litt, sier UP-sjef Steven Hasseldal til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer