Test: Mini Cooper SE

Én god grunn for å kjøpe den

Og det er ikke rekkevidden.

NO COMMENT: Miniens munn er lukket i den elektriske versjonen, for å bedre luftmotstanden. Den blir også desto lettere å kjenne igjen. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mini har endelig kommet med sin første helelektriske bil. Fra før har de den ladbare firehjulsdrevne hybriden Countryman Cooper SE, som forøvrig også er bestselgeren deres.

Den elektriske versjonen er bygget på eksisterende Mini Hatch som kom allerede for 6 år siden. Med den nye modellen vokste den ganske kraftig, hele 9,8 cm lengre og 4,4 cm bredere. Man fikk til og med en enda lengre 5-dørsversjon.

Som før

Mini Cooper SE, som den elektriske versjonen heter, fås kun i 2-dørsutgave og skiller seg svært lite fra bensinutgaven. Den har lånt fake luftinntak i panseret fra Cooper S og grillen er helt tett med den karakteristiske elektriske logoen, som du også finner på siden av framskjermene, tanklokket og bakluka.

Ellers vil et trenet øye se at den er hevet 1,4 cm for ikke å ødelegge bakkeklaringen etter at den har fått en batteripakke på 32,6 kWt i tunnelen mellom setene og under baksetet.

Selv om bilen er blitt rundt 300 kilo tyngre, er fjæringskarakteristikken ganske så lik den man vinner i ordinær Mini.

Innvendig er heller ikke forandringene særlig store, men man har fått en annen girspak, et par andre funksjoner i mediesystemet og på et par vippebrytere … og det mest iøynefallende, nemlig det nye «flytende» instrumentpanelet som står fast på rattstammen istedenfor de fast monterte analoge målerne i fossilversjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer