Høstferie gir bompengesjokk

Én tur koster 858 kroner

En tur på fjellet eller til sjøen er målet for mange i høstferien. Sjokket får de når de kommer hjem og ser regningen fra bompengeselskapet.

BOMSJOKK I HØSTFERIEN: Turen fra Sandvika utenfor Oslo til Otta i Gudbrandsdalen koster de 858 kroner i bompenger dersom du kjører en dieselbil uten bombrikke. Foto: Rune Korsvoll
BOMSJOKK I HØSTFERIEN: Turen fra Sandvika utenfor Oslo til Otta i Gudbrandsdalen koster de 858 kroner i bompenger dersom du kjører en dieselbil uten bombrikke. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket prisene i bommene på noen populære høstferie-strekninger fra Oslo, Bergen og Trondheim. Det viser seg at Gudbrandsdalen, nordover fra Oslo, er den desidert dyreste bompenge-strekningen i Norge.

På den 300 kilometer lange strekningen fra Sandvika rett utenfor Oslo til Otta, passerer du til sammen 19 bommer. Det samme antallet passeres på veien hjem igjen.

858 kroner med dieselbil

Kjører du en bensinbil, koster det deg 830 kroner, dersom du ikke har en Autopass-avtale, ifølge bompengekalkulator.no. Ikke engang strekningen fra Bergen til Molde, hvor det er flere ferjer, er dyrere.

Med en dieselbil blir det enda litt dyrere å kjøre Gudbrandsdalen. Da koster det 28 kroner til - altså 858 kroner.

Litt billigere blir det, dersom du har en bombrikke i bilen. Da slipper du unna med 600 kroner, ifølge den samme kalkulatoren, som oppgis å være den mest oppdaterte i Norge. Den leverer data om bompriser til flere andre nettsteder, blant annet ruteplanleggeren til Norges Automobil-Forbund (NAF).

Norges største hyttekommune

Dersom turen fra Sandvika stopper på Sjusjøen ved Lillehammer, koster det familien «bare» 582 kroner i bompenger, uten Autopass, og 401 kroner med pass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer