Nå åpner Vålerengtunnelen igjen

Etter over ett år med halvert kapasitet i en av Norges travleste tunneler.

VÅLERENGTUNNELEN: Siden 8. juni i fjor har kapasiteten i tunnelen vært halvert. Foto: Vidar Ruud / NTB
VÅLERENGTUNNELEN: Siden 8. juni i fjor har kapasiteten i tunnelen vært halvert. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vært stengt i godt over ett år, åpner begge løpene i Vålerengtunnelen i Oslo. Det varsler Statens vegvesen i en pressemelding.

Mandag 8. juni i fjor ble det nordgående løpet i E6 Vålerengtunnelen stengt, og dermed kapasiteten halvert for de rundt 75 000 kjøretøyene som normalt passerer gjennom tunnelen.

Men, førstkommende helg blir det igjen normal trafikk i begge løp i den trafikkerte tunnelen, til glede for pendlere og andre som reiser gjennom.

– All honnør går også til beboere på Vålerenga, Etterstad, Helsfyr og i Kværnerdalen. Disse har tålt en del støyende arbeider i byggeperioden. Vi har forsøkt å varsle disse arbeidene så godt vi har kunnet, og til å ha utført arbeider så tett opp til naboer har vi fått relativt lite klager om støy, sier prosjektleder Elin Hermanstad Havik i en pressemelding.

Samtidig advarer vegvesenet kjørende om at det vil forekomme stengninger utover sommeren, men at disse legges til nattestid.

Omfattende arbeid

I løpet av arbeidsperioden er det blant annet blitt lagt 22 500 kvadratmeter med asfalt i tunnelen, alt sikkerhetsutstyr og elektriske anlegg, etablert 1650 meter med ledelys og har erstattet gamle ventilatorer med nye.

Det er også blitt etablert to nye rømningsveier, samtidig som to eksisterende er blitt oppgradert, syv nye nødstasjon-kiosker og oppgradert fire og rundt 60 nye brannslokkingsapparat og 18 brannslokkingsapparatskap.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer