Nå begynner miljøracet

Ikke før Mitsubishi melder om fireseters elbillansering i 2010, tar Toyota opp kampen.

Nå begynner miljøracet
Publisert
Sist oppdatert

Med unntak av Peugeot, Citröen og Renaults elbiler fra tidlig på 2000-tallet, har de fleste største bilmerkene hittil frastått fra å satse på elbilproduksjon.

De miljøinteresserte har derfor vært nødt til å ty til produsenter som Buddy og Reva. Haken ved dette er at disse bilene ikke har gjennomgått sikkerhetstester som er obligatoriske for andre biler, og derfor ikke egner seg annet enn tett bytrafikk. Think er registrert som bil, men finnes kun i tosetere.

Etter mye spekulasjon rundt temaet, har Toyota nå bestemt seg for å være den andre i rekkene ved å utvikle en fireseters bil kun drevet av elektrisitet. I 2012 lanserer de minibilen iQ i elbilform, nå kalt FT-EV concept.

Før den tid, vil Mitsubishi lansere sin iMiev, den kompakte fireseteren med en størrelse og komfort som beviser at elbilproduksjonen denne gangen er seriøst ment. DinSide Motor prøvekjørte og ble imponert.

Se bildene nederst i saken.

Svært populær

Den bensin- og dieseldrevne Toyota iQ har blitt svært populær i Japan. Bybilen har vist seg å være overraskende romslig, og klarer til tross for sin beskjedne størrelse å romme fire voksne menn av normal størrelse. Dette erfarte vår journalist, da han prøvekjørte minibilen i høst. Les anmeldelsen og se bilder og video av bilen her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.