Tilbakebetaling av bompenger

Nå betaler de tilbake

Flere bomselskaper betaler endelig tilbake penger til kunder som har blitt fakturert for kjøretøy de ikke lenger eide.

BETALER TILBAKE: Ifølge motor.no har tre av fem bompengeselskaper begynt å refundere penger til kunder som har måtte betale for passeringer foretatt av sitt gamle kjøretøy. Her illustrert med bilde fra da det ble slutt på betale bompenger for å kjøre Oslofjordtunnelen mellom Drøbak og Hurum. Foto: NTB
BETALER TILBAKE: Ifølge motor.no har tre av fem bompengeselskaper begynt å refundere penger til kunder som har måtte betale for passeringer foretatt av sitt gamle kjøretøy. Her illustrert med bilde fra da det ble slutt på betale bompenger for å kjøre Oslofjordtunnelen mellom Drøbak og Hurum. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fremtind Service - tidligere kjent som Fjellinjen - betaler nå tilbake penger til et ukjent antall bilister. Det er klart etter at bompengeselskapet i januar valgte å ikke anke dommen fra Nedre Romerike tingrett, fra desember. Det skriver NAF-nettstedet motor.no.

Bakgrunnen for rettssaken er at bompengeselskapet ikke informerte godt nok, da de i 2018 endret avtalebetingelsene sine, skriver nettstedet.

En kunde ble først pålagt å betale flere tusen kroner i bompasseringer foretatt av ny eier på bilen, etter at han hadde solgt den.

Fikk tilbakebetalt

Kunden har nå fått refundert 1400 kroner. Ifølge Motor er det mange flere som har betalt det som nå viser seg å være urettmessige krav, men nå har altså Fremtind Service og flere andre bompengeselskaper startet med å betale tilbake beløp til dem som har krevd det.

Det er i alt fem regionale bomselskaper i Norge. Tre av disse har besluttet å betale tilbake penger, etter at dommen i Nedre Romerike tingrett ble rettskraftig.

Selskapene som har begynt å betale tilbake er:

  • Fremtind Service (Oslo og Akershus)
  • Vegamont (Trøndelag og Møre og Romsdal)
  • Bompengeselskap Nord (Nordland og Troms og Finnmark)

Ferde (Agder, Rogaland og Vestland fylke) og Vegfinans (Viken, Innlandet og Vestfold og Telemark) har imidlertid ikke begynt å betale tilbake. Ifølge Motor mener sistnevnte at de informerte kundene sine godt nok om omleggingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.