Nå blir den endelig klar

Chevrolet Volt blir verdens første serieproduserte ladbare hybrid for salg på det åpne markedet. Nå er den priset og klar – for amerikanerne.

Volt blir på mange måter en ganske vanlig familiebil Foto: GM
Volt blir på mange måter en ganske vanlig familiebil Foto: GM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chevrolet Volt må kunne kalles en amerikansk bilrevolusjon. Dette er en ladbar hybrid, en såkalt plug in-hybrid, som kan kjøre flere mil bare på ren strøm og som dermed vil få et svært lavt samlet forbruk.

250.000 kroner

Volt kommer til å koste fra 41.000 amerikanske dollar. Det tilsvarer drøyt 250.000 norske kroner. I tillegg kommer eventuelle avgifter i Norge, men det er ennå uvisst hvordan disse skal beregnes. De første bilene skal være klare for forhandlere i USA allerede mot slutten av året.

Produksjonen blir begrenset i år, men neste år skal man produsere 10.000 eksemplarer, mens 2012 vil gi oss 30.000 nye Volt, i følge greencarreports.com

Norge i 2012?

Det nevnes ikke noe om Europa i denne omgang, men vil anta at den kommer også hit, trolig en gang rundt 2012. Med utgangspunkt i den amerikanske prisen, og den norske elbilpolitikken, er det ikke utenkelig at Volt kan komme til å koste et sted i nærheten av 300.000 kroner om den kommer til Norge.

Opel

Om ikke annet kommer den i alle fall som Opel Ampera. Denne er ventet på det europeiske markedet om om lag halvannet år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer