Fergepriser

Nå blir det billigere for noen

Billigere for lag, foreninger og personer som reiser uten bil.

PASS PÅ FERGEPASS-RABATT: Nå får idrettslag og organisasjoner rabatt på ferger, selv om de benytter flere kjøretøy. I tillegg får personer uten bil 17 prosent rabatt på et eget rabattkort, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Olav Heggø/Samferdselsdepartementet
PASS PÅ FERGEPASS-RABATT: Nå får idrettslag og organisasjoner rabatt på ferger, selv om de benytter flere kjøretøy. I tillegg får personer uten bil 17 prosent rabatt på et eget rabattkort, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Olav Heggø/Samferdselsdepartementet Vis mer
Publisert

Fra 1. januar 2020 blir det billigere for noen grupper som reiser med Autopass-fergekort.

Endringene gjelder de som reier flere biler sammen som et lag, for eksempel en idrettsforening eller liknende som skal på tur, og for passasjerer som reiser uten bil.

- Regjeringa ønsker å gjøre det så enkelt som mulig å feres i trafikken. Nå sørger vi for at idrettslag og organisasjoner får rabatter på ferger selv om de benytter flere kjøretøy. På den måten øker vi fleksibiliteten for personer, lag og organisasjoner som reiser sammen, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding.

Tilbakeføring av tidligere rabatt

Da ordningen med Autopass ferge startet opp 1. januar 2019, opplevde mange at de mistet gode rabattordninger knyttet til storbrukerkort og gamle verdikort.

Regelen som ga idrettslag og organisasjoner rett til å betale for flere kjøretøy med samme rabattgivende verdikort på samme tur, falt bort.

Med de varslede endringene, blir denne særregelen gjeninnført fra 1. januar 2020.

- Vi ønsker en videreføring av særregelen. Det bør være en løsning der man kan betale med et Autopass-fergekort for flere kjøretøy, når de kjører sammen på samme fergeavgang. Det er ikke alle som kjører buss når de skal på arrangement. Med denne endringa gjør vi det enklere og billigere å være på tur med idrettslaget eller ein organisasjon, sier samferdselsministeren i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer