Sjekke forbruk i Autopass og bomstasjoner

Nå blir det enklere å sjekke hvor mye du har brukt

Lenge har Autopass-tjenestene vært gammeldagse å bruke. Nå kan du endelig logge inn med tjenester som
ID-porten og Bank ID.

ENKLERE AUTOPASS: Ny løsning vil blant annet gjøre det enklere å holde oversikt over bompasseringer, fakturaer og å flytte Autopass-brikken til et nytt kjøretøy. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ENKLERE AUTOPASS: Ny løsning vil blant annet gjøre det enklere å holde oversikt over bompasseringer, fakturaer og å flytte Autopass-brikken til et nytt kjøretøy. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Uten at vi har tall som beviser påstanden, tror vi det er flere enn oss i Dinside som ikke har hatt full oversikt over bompenge-forbruket.

Vi venter bare til vi får regningen i nettbanken. Den kommer når forbruket har nådd en viss sum – la oss si 500 kroner. Så betaler vi, og venter på neste regning.

Det har vi nøyd oss med, fordi Autopass har benyttet en tungvint innloggings-løsning, der man blant annet har måttet må ha nummeret på Autopass-brikken tilgjengelig.

Og Autopass-nummeret er det langt fra alle som har hatt for hånden.

Men nå har Autopass endelig gjort det enklere å holde oversikt over hvor mye vi faktisk bruker de på norske bomveiene.

Ny Autopass-innlogging

Nå blir det enklere å sjekke hvor mye du har brukt
Nå blir det enklere å sjekke hvor mye du har brukt

ALTERNATIVENE: Nå kan du logge deg inn via ID-porten (Min ID), Bank ID med brikke eller mobil, Buypass ID på smartkort eller mobil og «Commfides». Skjermdump: autopass.no

Hva er forskjellen?

Det Autopass nå har gjort, er å gjøre det mulig å logge inn på «Min side» med blant annet den offentlige ID-porten (Min ID) og banknæringens egen Bank ID.

Dette kan du gjøre via
Autopass-sidene

  • Tegne ny avtale
  • Se oversikt over alle avtalene dine
  • Se oversikt over alle dine bompasseringer
  • Se fakurainformasjon
  • Bestille ny brikke
  • Flytte brikke til nytt kjøretøy
  • Fjerne eller legge til nye kjøretøy
  • Melde sak til kundesenteret
  • Endre profil-informasjon.

Via ID-porten kan man logge inn og benytte seg av om lag 1.000 tjenester på norske nettsider, mens over 3,7 millioner nordmenn benytter Bank ID med enten kodebrikke eller mobiltelefon.

Med andre ord kan de fleste nå kjapt sjekke hvilke bommer de har kjørt gjennom den siste tiden, med samme innlogging som på offentlige nettsider eller nettbanken sin.

Dette istedenfor den tungvinte løsningen med brikkenummeret.

Samtidig med enklere innlogging har Autopass gjort det enklere å holde oversikt over bompasseringer og fakturaer på nettsida, samt gjort det enklere å registrere brikken over til i et nytt kjøretøy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer