Sjekke forbruk i Autopass og bomstasjoner

Nå blir det enklere å sjekke hvor mye du har brukt

Lenge har Autopass-tjenestene vært gammeldagse å bruke. Nå kan du endelig logge inn med tjenester som
ID-porten og Bank ID.

ENKLERE AUTOPASS: Ny løsning vil blant annet gjøre det enklere å holde oversikt over bompasseringer, fakturaer og å flytte Autopass-brikken til et nytt kjøretøy. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ENKLERE AUTOPASS: Ny løsning vil blant annet gjøre det enklere å holde oversikt over bompasseringer, fakturaer og å flytte Autopass-brikken til et nytt kjøretøy. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Uten at vi har tall som beviser påstanden, tror vi det er flere enn oss i Dinside som ikke har hatt full oversikt over bompenge-forbruket.

Vi venter bare til vi får regningen i nettbanken. Den kommer når forbruket har nådd en viss sum – la oss si 500 kroner. Så betaler vi, og venter på neste regning.

Det har vi nøyd oss med, fordi Autopass har benyttet en tungvint innloggings-løsning, der man blant annet har måttet må ha nummeret på Autopass-brikken tilgjengelig.

Og Autopass-nummeret er det langt fra alle som har hatt for hånden.

Men nå har Autopass endelig gjort det enklere å holde oversikt over hvor mye vi faktisk bruker de på norske bomveiene.

ALTERNATIVENE: Nå kan du logge deg inn via ID-porten (Min ID), Bank ID med brikke eller mobil, Buypass ID på smartkort eller mobil og «Commfides». Skjermdump: autopass.no

Hva er forskjellen?

Det Autopass nå har gjort, er å gjøre det mulig å logge inn på «Min side» med blant annet den offentlige ID-porten (Min ID) og banknæringens egen Bank ID.

Via ID-porten kan man logge inn og benytte seg av om lag 1.000 tjenester på norske nettsider, mens over 3,7 millioner nordmenn benytter Bank ID med enten kodebrikke eller mobiltelefon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer