Nå blir det mange kontroller

Fra i morgen er det skolestart. Det betyr mange barn langs veien, og mange kontroller.

SYNLIGE: Politiet vil være ekstra synlige i trafikken i ukene rundt skolestart. Foto: Ole Berg Rusten/NTB Scanpix
SYNLIGE: Politiet vil være ekstra synlige i trafikken i ukene rundt skolestart. Foto: Ole Berg Rusten/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

August er måneden for oppstart av nytt skoleår. Følgelig er det også en tid på året med hyppige fartskontroller. Hvert år blir mange bilister fratatt førerkortet i nettopp denne perioden.

Med mange barn til fots langs veiene er det ekstra viktig at bilistene viser hensyn og kjører forsvarlig. Sjef for utrykningspolitiet (UP), Runar Karlsen, sier til Dinside at det beste tipset er at bilistene må være ekstra skjerpet når de kjører langs skoleveier og forbi skolebygninger, og at ansvaret ligger på sjåførene, ikke barna.

– Det er bilistenes ansvar å vise ekstra hensyn langs skoleveiene. Nå er det mange nye små skolebarn som ikke er vant med å tolke trafikksituasjoner. De er vimsete og adferden er ikke alltid rasjonell.

Små barn kan fort være uforutsigbare langs veien. De leker og plutselig skjener en ut i veien, eller blir dyttet av en klassekamerat. Derfor er det viktig at bilistene tar høyde for at slike situasjoner kan inntreffe og tilpasser farten så man har mulighet til stoppe eller styre unna dersom noe skulle skje.

Når og hvor

Karlsen sier også at politiet ønsker å være ekstra synlig og til stede den første tiden rundt skolestart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer