Nå blir det tvang

Mer enn 55.000 syndere får Statens innkrevingssentral på nakken.

Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 14. august kunne skiltene dine ryke om du er av dem som ikke har betalt årsavgiften. Og det er ikke det at du har hatt dårlig tid på deg. 20. mars var fristen for å betale, og første purring kom i mai.

Men selv etter flere purrerunder melder nå Statens innkrevingssentral (SI) at 113.764 krav om betaling av årsavgift er innmeldt. Kravene er fordelt på 55.193 hovedkrav og 58.571 krav om tilleggsavgift til de som har betalt hovedkravet for sent.

Siste sjanse

- De som ikke har betalt årsavgiften til nå, får en siste sjanse til å betale. Alternativet er at vi bruker tvang får å få inn pengene, sier Per Waage, direktør for SI i en pressemelding.

Og hva betyr tvang? Jo, det kan for eksempel være trekk i lønn eller trygdeytelser.

- Vi har startet faktureringen av årsavgiftskravene, og sender ut rundt 4.000 krav i døgnet, sier Per Waage.

Trekk i lønn

Den som er registrert som eier pr. 1.januar i motorvognregisteret er den SI foretar tvangsinnkreving mot. Har du solgt bilen er du solidarisk ansvarlig med ny eier for kravet det året eierskiftet finner sted. Er bilen vraket er det heller ikke sikkert du slipper unna. For å bli ansett som vraket må kjøretøyet leveres enten til offentlig godkjent oppsamlingsplass for bilvrak eller til bilopphuggeri for vraking/hugging.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer