Digitalt førerkort

Nå blir førerkortet digitalt

Dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, mener samferdselsministeren. Nå følger sannsynligvis også svenskene etter.

FORNØYD: Samferdselsminister Jon Georg Dale ønsker digitalt førerkort velkommen. Svenskene mener også tiden er moden for et skifte. Foto: Tor Livius Midtbø/Samferdselsdepartementet.
FORNØYD: Samferdselsminister Jon Georg Dale ønsker digitalt førerkort velkommen. Svenskene mener også tiden er moden for et skifte. Foto: Tor Livius Midtbø/Samferdselsdepartementet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Sverige ruller nå debatten om det ikke er på tide å digitalisere førerkortet, melder svenske Aftonbladet. Det er svenske Transportstyrelsen som nå mener at tiden er inne for å gjøre om plastkortet til en app på mobilen.

Her til lands har vi kommet lenger. Allerede i vår sendte Statens vegvesen et forslag til høring om endringer i førerkortforskriften og trafikkopplæringsforskriften. Resultatet av høringen, som var i slutten av april, finner du her.

Regelverksendringer vil legge til rette for digitalt førerkort, noe Samferdselsdepartementet er svært fornøyde med.

- Nå blir førerkortet digitalt. Det betyr at du ikke lenger vil trenge å ha med deg det fysiske førerkortet når du bare skal kjøre en liten tur, det vil være tilstrekkelig å ha det liggende på mobilen, som de fleste har med seg uansett, sa samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding, da vi først omtalte saken i mars.

Dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag, la han til.

Supplement til fysisk førerkort

Statens vegvesen har de siste åra utviklet flere digitale løsninger, som gir økt fleksibilitet og tilgjengelighet for brukerne, samtidig som de kan utøve de viktigste oppgavene på en mer effektiv måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer