Biltrender og farge

- Nå blir grønne biler moderne

Etter et besøk hos Nissans Designsenter i London fikk vi innblikk i fremtidens trender. Om fem år tror de at vi ser flere grønne biler.

GRØNT BLIR KULERE ENN GULT? Mini Coopers «50 Years Edition» kom i denne grønnfargen i 2019. Det kan ha vært et bevisst trekk fra britene, som har vært glade i grønt i alle år. Foto: Mini
GRØNT BLIR KULERE ENN GULT? Mini Coopers «50 Years Edition» kom i denne grønnfargen i 2019. Det kan ha vært et bevisst trekk fra britene, som har vært glade i grønt i alle år. Foto: Mini Vis mer
Publisert

Bilindustrien går en grønnere tid i møte - bokstavelig talt, skal vi tro japanske Nissan. De og andre bilfabrikanter har haugevis av folk som jobber med å se i spåkula, for å møte markedet med de rette tingene til rett tid.

Det brukes store summer til samfunnsstudier og fokusgrupper, for å ha noe mer hold enn en våt finger i været. Carine Giachetti fra Frankrike har jobbet for Nissan i seks år, og leder nå deres workshop for interiør- og eksteriør-fargedesign.

#metoo påvirker

- Det er mange faktorer som spiller inn på hva vi ønsker å kjøpe. En av dem har vært overgangen til det digitale. De yngre ønsker å sveipe, scrolle og zoome på skjermer i bilen som på telefonen, sier Giachetti til Dinside.

- Vi tror ikke på kliniske interiør, men på mer myke overflater. Store bevegelser som #meetoo og trender som forandrer verden er også med på å utvikle mennesker og hvilken bil de velger. Den svært raskt voksende vegan-trenden og stadig økende ønske om bærekraft - et ord vi knapt hadde hørt om for fem år siden - gjør at skinninnredning trolig stadig mer må vike plass for stoff eller andre bærekraftige materialer. Vi kommer til å se en dreining i hva vi oppfatter som lukus i fremtiden, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer