Jaguar E-Type

Nå blir «verdens vakreste bil» elbil

Den er kåret til verdens vakreste bil. Nå blir det mulig å få Jaguar E-Type som elbil også.

BLIR ELEKTRISK: Klassikeren Jaguar E-Type er av mange kåret til verdens vakreste bil. Nå skal den produseres som elbil. Foto: Jaguar
BLIR ELEKTRISK: Klassikeren Jaguar E-Type er av mange kåret til verdens vakreste bil. Nå skal den produseres som elbil. Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare ett år siden første gang luksusbil-produsenten i London offentliggjorde bilder av Jaguar E-Type ombygd som elbil. Det fikk mye oppmerksomhet.

I alle fall ifølge importøren, som forteller at avdelingen Jaguar Classic er blitt nedringt av kunder som godt kan tenke seg den gjenfødte klassikeren med eldrevet motor. Og nå har Jaguar bestemt seg for å starte produksjon av E-Type, som ombygd elbil.

Tett på originalen

Utgangspunktet for elbilen er klassikeren E-Type 1.5 Roadster fra 1968, med sekssylindret rekkemotor, effekt på 265 hestekrefter, toppfart over 240 kilometer i timen og som gjør null til 100 unna på litt over syv sekunder.

Denne pakken er byttet ut med en elmotor på 220 kW (300 hk) og et batteri på 40 kWh. Akselerasjonen opp til 100 km/t skal dessuten gå unna på mindre enn syv sekunder.

Ved første blikk skal det ikke være lett å se forskjell på el-E-Type og den originale. Ingeniørene har strukket seg langt for å ligne mest mulig på originalen. Foruten ladekontakt har frontlyktene fått LED-lys, med hensyn til forbruket.

- Med E-TYPE Zero har vi forsøkt å komme så tett på originalens spesifikasjoner som mulig, men med noen få oppgraderinger. Interiøret er nesten som i 1968 med få modifikasjoner, forteller direktør Tim Hannig i Jaguar Lad Rover Classic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer