Fartsgrensen justeres til 100 km/t

Nå bør du følge ekstra godt med på speedometeret

Fra 1. november settes fartsgrensen ned.

SENKER FARTEN: Fra 1. november senkes fartsgrensen fra 110 til 100 km/t på diverse strekninger. Foto: Colourbox.com
SENKER FARTEN: Fra 1. november senkes fartsgrensen fra 110 til 100 km/t på diverse strekninger. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert

Fra og med 1. november er det vinterfart som gjelder på én strekning på E6. Da settes fartsgrensen ned fra 110 til 100 kilometer i timen. I 2014 ble fartsgrensen økt på flere strekninger på de større motorveiene til 110 kilometer i timen, men i dag senkes fartsgrensen til 100 kilometer i timen. I hvert fall midlertidig.

Tidligere var det både Ås–Mosseporten og Dal–Kolomoen som hadde «vinterfart», men Statens vegvesen opplyser at det nå kun er strekningen Ås i Akershus til Mosseporten i Østfold der fartsgrensen senkes fra 110 til 100 kilometer i timen i vinterhalvåret.

Statens vegvesen forklarer at årsaken til at det skiltes ned til 100 kilometer i timen om vinteren, er på grunn av veiens standard og kjøreforhold.

Miljøfartsgrense i Oslo

Samtidig innføres det også miljøfartsgrense i Oslo fra og med i dag.

– Hvis vi kan få flere til å respektere fartsgrensene vil vi også redusere luftforurensningen der folk bor. Et viktig grep er å innføre miljøfartsgrense i de periodene når svevestøv er et utpreget problem. Dette betyr at vi nå vil vurdere et opphold i miljøfartsgrenseperioden midtvinters, og heller ha en noe lenger periode utover våren, da problemene med oppvirvling av svevestøv faktisk er størst. Vi håper at dette vil bidra til at flere forstår at dette innføres for en grunn, sier overingeniør Henrik Ness Mikkelsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Han poengterer sier det er viktig å påpeke at miljøfartsgrensen ikke er frivillig.

– Kjører man for fort på disse strekningen risikerer man samme reaksjon fra politiet som overalt ellers, sier han i pressemeldingen.

1. november 2018 innføres 60 km/t på følgende strekninger:

  • Rv 4 Sinsen-Grorud.
  • Ring 3 Ryen-Granfosstunnelen.
  • E18 Hjortnes-Lysaker (gjelder hverdager fra 06:00-22:00).
  • Rv 163 Østre Aker vei Økern-Stovner.

Statens vegvesen opplyser at tiltaket vil avsluttes når den meteorologiske situasjonen tilsier det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer