Nå braker det løs i Paris

Det er Europas store bilfest som starter i dag. Vi dekker den for deg.

Konseptbilene er blant trekkplastrene på bilutstillingene. Her en Subaru i Genève tidligere i år. Foto: Knut Moberg
Konseptbilene er blant trekkplastrene på bilutstillingene. Her en Subaru i Genève tidligere i år. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sant å si åpner ikke messen for publikum før lørdag 2.oktober; det er presse- og bransjefolk som er til stede de to første dagene som for nyhetene som stilles ut utgjør en slags før-première.

Ny Passat!

Den mest folkelig etterlengtede nyheten er sannsynligvis Volkswagen Passat (er det generasjon 7 eller generasjon 6,5)..., som vises nå.

Mer spennende, om enn mindre matnyttig, er et vell av konseptbiler, nye varianter av eksisterende modeller og - tross fortsatt labre økonomiske tider i Europa - masse spennende nye sports- og luksusbiler.

Strøm

Miljø står nok en gang i fokus for mange utstillere, men dominerer fortsatt ikke fullstendig. Men elbil-bølgen kommer stadig nærmere. OK, den har vært annonsert noen år nå, men vi står virkelig på terskelen til en ny tid når det gjelder elektrisitet som drivkraft. (Les mer om det her: - Joda snart kjører også du elektrisk bil og
- De fantastiske elbil-fordelene
)

Startet i 1898

Den første bilutstillingen i Paris fant sted for 112 år siden - i 1898. Det gjør den til verdens eldste bilutstilling. Den er også med jevne mellomrom verdens mest besøkte - sist var det cirka halvannen million mennesker som fant veien til messen som ligger ved Porte de Versailles, syd-vest i Paris.

Vrimmel

Paris-utstillingen alternerer med Frankfurt-messen, som holdes i år som slutter med oddetall. Frankfurt regnes som verdens største bilutstilling, og er det målt i overflate. Paris er noe mer kompakt, så man sliter noe mindre på sålene. Trengselen blir desto større - også på pressedagene. Over 13.000 journalister er akkreditert til den gigantiske begivenheten.

Klikk på logoen under for å lese om Paris-nyhetene vi har omtalt på DinSide.

Nå braker det løs i Paris


Lenke til Paris-utstillingens nettsider (på engelsk).

DinSide har omtalt en rekke av nyhetene som blir å finne på årets Paris-utstilling. Du finner dem her, på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer