Nå braker det løs i Paris

Det er Europas store bilfest som starter i dag. Vi dekker den for deg.

Konseptbilene er blant trekkplastrene på bilutstillingene. Her en Subaru i Genève tidligere i år. Foto: Knut Moberg
Konseptbilene er blant trekkplastrene på bilutstillingene. Her en Subaru i Genève tidligere i år. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sant å si åpner ikke messen for publikum før lørdag 2.oktober; det er presse- og bransjefolk som er til stede de to første dagene som for nyhetene som stilles ut utgjør en slags før-première.

Ny Passat!

Den mest folkelig etterlengtede nyheten er sannsynligvis Volkswagen Passat (er det generasjon 7 eller generasjon 6,5)..., som vises nå.

Mer spennende, om enn mindre matnyttig, er et vell av konseptbiler, nye varianter av eksisterende modeller og - tross fortsatt labre økonomiske tider i Europa - masse spennende nye sports- og luksusbiler.

Strøm

Miljø står nok en gang i fokus for mange utstillere, men dominerer fortsatt ikke fullstendig. Men elbil-bølgen kommer stadig nærmere. OK, den har vært annonsert noen år nå, men vi står virkelig på terskelen til en ny tid når det gjelder elektrisitet som drivkraft. (Les mer om det her: - Joda snart kjører også du elektrisk bil og - De fantastiske elbil-fordelene)

Startet i 1898

Den første bilutstillingen i Paris fant sted for 112 år siden - i 1898. Det gjør den til verdens eldste bilutstilling. Den er også med jevne mellomrom verdens mest besøkte - sist var det cirka halvannen million mennesker som fant veien til messen som ligger ved Porte de Versailles, syd-vest i Paris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer