Åtte av ti stikker av

NÅ: Bulker 19 000 parkerte biler

De neste ukene vil 11 000 bileiere få bulket sine parkerte biler. Mange syndere stikker bare av. Følger du noen enkle råd, slipper du bulken i bilen.

19.000 PARKERINGS- OG RYGGESKADER: I januar og februar vil forsikringsselskapene få inn melding om 19.000 typiske parkeringsskader. Foto: Colourbox
19.000 PARKERINGS- OG RYGGESKADER: I januar og februar vil forsikringsselskapene få inn melding om 19.000 typiske parkeringsskader. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

Dersom antall parkeringsbulker i januar og februar blir som i fjor, vil over 11 000 parkerte kjøretøyer bli påkjørt. Skadene som meldes inn til forsikringsselskapene beløper seg til 134 millioner kroner. Det er ingen ting som tyder på at vi bulker mindre i år enn tidligere. Tvert imot. If forsikring har sett på skadetallene før jul og de var rundt 30 prosent høyere enn tilsvarende tall året før.

Tar vi med det forsikringsselskapene betegner som rygge-skader, kan vi pluss på nesten 8000 skader og over 90 millioner kroner i utbetalinger.

Må betale skaden selv

Likevel er dette bare toppen av isfjellet. Mange skader er såpass små at det ikke lønner seg for å bruke forsikringen. Bileierne må betale skaden fra egen lommebok.

Det er tall fra Finans Norge, som samler statistikker fra alle forsikringsselskaper, som viser hvor dårlige vi er til å håndtere bilen på parkeringsplasser.

På de verste dagene ble det meldt inn i snitt skader for 30 millioner kroner hver dag til selskapene. Det vil si at det bulkes 60 ganger i timen, eller for 1,3 millioner kroner, disse dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.