Nå bygges Polestar 2, og Tesla starter opp igjen

Men produksjonen stenges ned i Europa

I NORGE: Produktsjef Beatrice Simonsson viste stolt frem Polestar 2 i Norge i fjor høst. Når produksjonen nå er kommet i gang igjen øker sjansene for å få biler til avtalt tid. Foto: Fred Magne Skillebæk.
I NORGE: Produktsjef Beatrice Simonsson viste stolt frem Polestar 2 i Norge i fjor høst. Når produksjonen nå er kommet i gang igjen øker sjansene for å få biler til avtalt tid. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert

Før coronasmitten kom til Europa, opplevde bilprodusentene kapasitetsproblemer på deler fra Kina. Spesielt batterier til elbiler førte til at produksjonslinjene både hos Jaguar og Audi stoppet på begynnelsen av året.

Nå later det til at man er over kneika i Kina og produksjon av biler har så smått startet igjen. Denne uka startet produksjonen av Polestar 2 i Kina, skriver Business Insider.

Polestar er en av produsentene som tidligere har lovet leveranser av Polestar 2 på det norske markedet i løpet av første halvår 2020. Om de fortsatt klarer det, gjenstår å se.

Siden utbruddet har alle ansatte brukt hansker og munnbind og det blir målt temperatur på samtlige.

De melder om at det ikke finnes coronasmitte i fabrikken i dag og takket være tiltak i alle ledd i råvarekjeden, kunne man starte opp produksjonen denne uka.

Måtte stenge

Tesla ble også tvunget til å stenge fabrikken i Kina, som foreløpig produserer Model 3, men som også skal produsere den nye SUV-en Model Y. Den har også startet produksjonen igjen.

Og det var høyst beleilig, siden de nylig ble tvunget til å redusere arbeidsstokken med 75 prosent i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer