NÅ: Ekstremt glatt mange steder

En buss har sklidd av veien, og vogntog står i Trøndelag fredag morgen. Også i Hedmark og Oppland er det meldt om glatte veier. – Ta det med ro, sier politiet.

KØFARE: Politiet ber folk som må kjøre i dag, om å ta det helt med ro. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KØFARE: Politiet ber folk som må kjøre i dag, om å ta det helt med ro. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange steder i landet har det kommet snø de siste par dagene, andre steder har mildværet slått til for fullt og skapt glatte veier med tilhørende store trafikale problemer.

Ikke personskader så langt

På E6 ved Soknedal i Trøndelag har to vogntog vært borti hverandre fredag morgen, noe som skaper trafikale problemer. På fylkesvei 705 ved Stugudal i Tydal har en buss sklidd av veien og et vogntog står, melder Trøndelag politidistrikt på Twitter like før klokken 6.

Det har ikke blitt meldt om personskader i hendelsene, skriver Adresseavisen.

– Vi oppfordrer alle til å ta det med ro i trafikken fra morgenen av. Mildværet som kommer gjør veiene svært glatte, skriver Trøndelag politidistrikt, som også skriver at de har varslet veitrafikksentralen og at entreprenører er ute og strør.

Underkjølt regn

Vegtrafikksentralen Øst minner på Twitter om at Meteorologisk institutt har varslet om underkjølt regn i Hedmark og Oppland fredag morgen og formiddag.

– Det skaper vanskelige kjøreforhold. Senk farten og hold god avstand, skriver de på Twitter.

Dinside publiserte nylig en artikkel om hva som er de beste dekkene å bruke for å unngå trøbbel på underkjølt regn:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer