Helt ny BMW 5-serie

Nå er BMW på banen for fullt

Med en helt ny Mercedes-Benz E-klasse på markedet trengte BMW en fornyelse i klassen. Og, som bestilt: Her er den nye 5-serie fra München. Joda - helt ny!

INGEN REVOLUSJON: Det er liten tvil om hva det er vi har med å gjøre her. Designmessig er nye BMW 5-serie en ganske forsiktig evolusjon av forgjengeren. Foto: BMW
INGEN REVOLUSJON: Det er liten tvil om hva det er vi har med å gjøre her. Designmessig er nye BMW 5-serie en ganske forsiktig evolusjon av forgjengeren. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW er inne i en suksessperiode og er for tiden det tredje mest solgte bilmerket i Norge. I en dynamisk og ganske ung modellrekke, er det 5-serien som er blitt moden for utskiftning, etter å ha fått forsterket konkurranse - senest fra Volvo med sin S90 / V90.

Og selv om Mercedes-Benz totalt sett utvilsomt har vært referansen lengst i premium-storbilsegmentet med det som i dag er E-klasse, har BMW vært en seriøs konkurrent svært lenge, og til tider vært eneren i klassen

BMW 5-serie dukket opp i 1972, og har siden blitt solgt i 7,6 millioner eksemplarer i verden gjennom seks generasjoner.

Blir større

Nå presenterer BMW altså den syvende. Og à propos tallet syv, kan vi se at nykommeren nærmer seg den nye 7-serien, på samme måte som forgjengeren nærmet seg datidens 7-serie da den kom.

Dette gjelder ikke minst størrelsesmessig. Bilene i denne klassen nærmer seg ubønnhørlig fem meter i lengde - Volvo S90 er 496 og Mercedes E-klasse 492 centimeter og nye 5-serie plasserer seg mellom de to med sin 493,5 centimeter.

Bilen er også bredere - 187 centimeter - men bare en anelse høyere, 146,6 centimeter. Luftmotstanden er redusert med 10 prosent og er oppsiktsvekkkende 0.22 på den mest effektive versjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer